lunes, diciembre 21, 2015

Avui fa 70 anys que el general Patton ens va deixar...


Dejo el espacio de comentarios para que nuestro colaborador y lector "patton" pueda añadir unas palabras a esta efeméride. Incluso es posible que encuentre alguna relación al proceso que estamos viviendo...

12 comentarios :

kim dijo...

http://www.directe.cat/acn/698343/les-exportacions-catalanes-augmenten-un-3-2-a-l-octubre-fins-als-5.824-3-milions-d-euros

Anónimo dijo...

Sant Andreu

Caen las exportaciones de Madrid un -14,8% en octubre, arrastrando el acumulado del año al -0,1%.

Patton dijo...


Bengolguts, amics i compatriotes:

Cel.lebro que en Jordi Català hagi fet un petit homenatge a la figura d'aquest gran General i estratega com fou George S. Patton, el millor general aliat de la guerra civil europea.

He estat pensant quines similituds podrien trobar entre la seva vida i l'actual procés que està protagonitzant lo nostre Pais.

Veig perseverança i resiliència. Lo poble català és perseverant en l'intent d'aconseguir la victòria proposada. Resilient: davant l'adversitat de tot tipus i orígen no defalleix i es torna més resistent.

En Patton va patir tot tipus d'incomprensions i entrebancs per part dels seus superiors en el teatre d'operacions d'Europa. En el nostre cas lo President ha patit tot tipus d'obstacles, interns i externs en l'intent de bastir una gran massa crítica de ciutadans per tal d'assolir la llibertat del nostre poble. En Patton va tenir problemes amb Ike, si l'haguèssin deixat lliure haguès acabat la guerra a Europa uns messos abans, però clar calia que els russos (realpolitik) arribessin abans a Berlín.

Crec que el President Mas hauria de fer un petit pas enrere, deixar pas a un altre candidat i poder formar govern. Ell podria prestar grans serveis com a Conseller en Cap o càrrec semblant, possant en posititu les seves habilitats d'estadista. Amb el Patton va passar una cosa semblant: degut a un incident a un hospital a Sicilia amb una cleca que li va donar a un soldat amb stress, al 1943 fou rellevat ipso facto. Va estar un any inactiu fins que el 1944 tornar a comandar el III Exercit aliat desembarcant a Normandia, aconseguint una gran victòria aliada sobre les forces de l'Eix. És a dir lo President tornarà més endavant per acabar lo procès, ara toca fer un petit stand by estratègic.

Resumint: No hi ha dubte que sense la gran estrategia i geni del General Patton els russos hagueran ocupat tota Europa Occidental i estarien sota la sola d'un altre dictador como fou Stalin. Sort que va arribar al riu Elba.

No està clar el motiu de la seva mort en accident. Desprès de la guerra en Patton es convertí en un personatge incòmode tant pels Estats Units com per a l'URSS, ja que era un antiestalinista declarat i va patir boicots per part dels seus, per exemple deixant-li en alguna ocasió sense benzina per els seus tancs, etc.

No volia ser pesat amb aquestes quatre glosses sobre el personatge. Agraixo a en Jordi l'amabilitat que ha tingut. I per acabar no teniu perquè estar d'acord amb allò que he exposat, ni penseu que sóc un frikie a l'us.

Cordialment,

Patton.

Patton dijo...

Una biografia del General:

http://www.eurasia1945.com/protagonistas/personajes/george-patton/

També hi han teories conspiratòries sobre la seva mort:

http://www.elmanifiesto.com/articulos.asp?idarticulo=2974

Patton dijo...


Vídeo del funeral:

https://www.youtube.com/watch?v=9nXWDXE7GSQ

Anónimo dijo...


https://www.youtube.com/watch?v=uYjnWXFTQkM

Patton dijo...

Interessant document:

http://www.exordio.com/1939-1945/militaris/docsmilitares/instruccion1patton.html

Al procés li manca una miqueta d'aquesta disciplina per avançar.

Jordi Català dijo...

Fabuloso comentario patton. Gràcies!

Anónimo dijo...

Culleres!, avui el "Patton" està inspirat. Jo no haguès trobat semblances entre en Patton i el president Mas. Gran erudit.

Anónimo dijo...

Moltes gràcies a Patton per aquesta gran aportació històrica, i per aixecar sempre la moral.

Anónimo dijo...

Desprès de llegir tant magnífic relat sobre el general Patton i l'actual procés proposaria de anomenarnar-lo Sant Patró del sobiranisme català, posant aquesta foto tan extraordinària del personatge en un lloc destacat de la primera plana del nostre estimat blog. Aixó ha de ser l'administrador que ho decideixi. Crec que aixó no entra en colissió amb l'agnosticisme d'en Jordi.

Jordi Català dijo...

Yaaaaa...
Deja que me lo piense...