domingo, junio 14, 2020

El rescate de España supera el PIB de 10 países de la UE. No es extraño que algunos Estados se nieguen...

Imaginen ustedes que son uno de los casi 10 millones de habitantes que tiene Hungría, y que vean por televisión que España recibirá ayudas por valor de su PIB.
Los 140.000 millones que España recibirá del fondo es prácticamente el PIB de Hungría...

Y el cabreo será mayor al comprobar que España recibirá el doble por habitante que los húngaros...

A ese cabreo sumen que la mitad del préstamo será un dinero que la UE irá sufragando mediante un préstamo eterno, es decir, pagará de forma perpetua sus intereses...
Una partida que saldrá de la recaudación de impuestos de carácter europeo (como el del plástico y posiblemente la tasa google, entre otros). Es decir, finalmente se pagará con unos tributos que los países dejarán de ingresar porque lo hará la UE...

Por eso no va a ser nada fácil y no hay resultado asegurado en la próxima reunión de la cumbre de la UE que debatirá el plan de recuperación. Nada será sencillo porque siguen habiendo profundas diferencias entre los países que siguen intactas. Discrepan en el montante, el porcentaje de transferencias y los criterios de reparto, y también se discute la rapidez del desembolso, con España e Italia insistiendo en que los fondos sean accesibles lo antes posible.

¿Por qué los austriacos, que viven tan felices en sus montañas, deben pagar la juerga española?
Normal que piensen que España debería vender El Prado, privatizar aeropuertos (cuando se pueda) y desmantelar como chatarra el AVE, tal como hicieron con el portaaeronaves Príncipe de Asturias...




datos derecha: PIB
datos izquierda: población


12 comentarios :

Anónimo dijo...

Pregunta, es legal el contrato Enagas con Montilla y si en España es legal , se puede llevar esta corrupción encubierta a Europa ? Y la cup ahora no dice nada ? Se puede pedir la comparecencia de Montilla en el parlament ? Va a beneficiarse Enagas de los contactos de Montilla de cuando fue presidente de la Generalitat ?

Paco Jones dijo...

Es que el rescate europeo será eterno, es ese el plan? Ni es rentable ni es lógico o de sentido común. Espero que haya algo más, de verdad, porque así no hacen más que mantener con vida (artificial) a un cadaver infecto como es el estado español. Estoy hasta las gónadas de la UE.

Anónimo dijo...

https://www.naiz.eus/eu/actualidad/noticia/20200614/papeles-desclasificados-de-la-cia-confirman-que-gonzalez-dio-su-aprobacion-a-la-creacion-de-los-gal

Jo dijo...

https://twitter.com/CNICatalunya/status/1272079787234861056

Fil sobre el cas de la Laura Borras:

Voleu jugar a ser jutges amb la @LauraBorras? Juguem-hi. Això és el document principal en que es basen la Guàrdia Civil i la fiscalia del Suprem per instruir una causa PENAL, demanant 15 anys (!!) de presó per ella

Doncs bé, el famós article que s'hi esmenta té una continuació en forma d'article 86.3

I quins són els supòsits, no enumerats explícitament, on sí es pot fraccionar un contracte? Com a mínim tres:
1. Quan són serveis en anys diferents.
2. Quan són projectes modulars i es contracten parts diferents i independents.
3. Quan simplement són coses diferents

És que amb això ja s'acaba el cas. Tots són serveis en anys diferents, sense relació de continuïtat per acumulació. I a preus per sota de mercat. És que simplement NO HI HA RES. Que estan demanant 15 anys de presó!!!!

Per això Mossos entre d'altres, no hi va veure cap delicte. Són tots contractes publicats, aprovats per un lletrat de l'administració i auditats pel Govern. Qui cregui que hi ha causa penal o bé te una mala fe deplorable, o pitjor en un servidor públic, una ignorància extrema

I per últim hi ha l'afer dels correus electrònics que la pròpia @LauraBorras denuncia que estan manipulats. Aquí un d'ells, el que consideren més greu. El que diu la @LauraBorras no és cap irregularitat!! Parla amb el seu proveïdor i li diu que li adjudicaran un sol contracte

Simplement la @LauraBorras segueix el consell del lletrat de torn i diu que s'han de buscar altres pressupostos, cosa que els lletrats sovint recomanen amb els contractes petits per demostrar que els preus són de mercat

Ni tan sols el fet d'haver ja decidit com vol adjudicar els contractes és cap irregularitat! Que cadascú tregui les seves conclusions

L'actitud dels partits independentistes justificant que no la defensaran al suplicatori, és vergonyosa i inadmissible. Només pot correspondre a ignorància, partidisme o covardia

Afegeixo. Si ara consentiu que es jutgi la @LauraBorras per una causa inexistent després haureu de plorar molt quan vagin a per tots els alcaldes d'ERC i CUP per fer exactament el mateix, és a dir, contractar serveis. A veure com justifiqueu llavors que no és el mateix. Rucs

Jo dijo...

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/1805795-un-nou-model-de-mobilitat-sostenible.html?app_id=105

Un nou model de mobilitat sostenible

JOAN CANADELL - PRESIDENT DE LA CAMBRA DE BARCELONA

Aquest dijous hem llançat des de la Cam­bra de Bar­ce­lona i el Con­sell de Cam­bres de Cata­lu­nya un nou pro­grama per tal de poten­ciar la indústria de la mobi­li­tat sos­te­ni­ble, amb l’objec­tiu de fer de Bar­ce­lona i Cata­lu­nya un hub indus­trial de pri­mer ordre per a la nova mobi­li­tat del futur.

Cata­lu­nya ha estat sem­pre indus­trial, ha fet totes les revo­lu­ci­ons indus­tri­als quan tocava i en el sec­tor del motor ha estat sens dubte una de les regi­ons líders d’Europa (motos, cot­xes, cami­ons, auto­cars), i encara ho és amb una indústria de com­po­nents molt potent i inter­na­ci­o­na­lit­zada.

Avui a Cata­lu­nya el sec­tor de la mobi­li­tat està for­mat per unes 10.000 empre­ses, que apor­ten el 10% del PIB, i forma un eco­sis­tema ric entre cons­truc­tors, indústria de com­po­nents, cen­tres tec­nològics, uni­ver­si­tats amb acce­le­ra­do­res en mobi­li­tat, empre­ses emer­gents, el Cir­cuit de Bar­ce­lona-Cata­lu­nya, els clústers de motos i cot­xes... Aquesta riquesa ens fa ser opti­mis­tes de cara al futur, però cal que ens acti­vem urgent­ment per inten­tar lide­rar la mobi­li­tat sos­te­ni­ble a Europa.

El fet que l’Euro­pean Ins­ti­tute of Inno­va­tion and Tec­no­logy decidís Bar­ce­lona per situar l’EIT Urban Mobi­lity el gener del 2019, demos­tra que Bar­ce­lona és un emplaçament pri­o­ri­tari a Europa per al futur de la mobi­li­tat.

El pos­si­ble tan­ca­ment de les plan­tes de Nis­san a Bar­ce­lona, que espe­rem que no es mate­ri­a­litzi, ens ha de ser­vir per fer un canvi d’enfo­ca­ment i acce­le­rar el canvi de la indústria cap a la nova mobi­li­tat de futur.

Però ja fa temps que la indústria auto­mo­bilística s’està trans­for­mant. L’escàndol del Die­sel­gate, ara fa cinc anys, i l’endu­ri­ment de les res­tric­ci­ons euro­pees a les emis­si­ons con­ta­mi­nants estan ins­pi­rant un debat en el sec­tor que, tard o d’hora, equi­li­brarà la balança a favor de noves for­mes de mobi­li­tat més sos­te­ni­bles.

La pressió en el canvi climàtic fa que cada cop més el sec­tor hagi de repen­sar-se, amb l’horitzó de la mobi­li­tat elèctrica, però els motors alter­na­tius com el gas i l’hidro­gen poden mar­car també el futur de les pro­pe­res dècades.

Jo dijo...

Un nou model de mobilitat sostenible (2)

El canvi cap al vehi­cle com­par­tit (cot­xes i motos), llo­guer, ús de pati­nets, bici­cle­tes, obre grans dub­tes perquè tan sols hem començat a tran­si­tar en aquests nous hàbits.

Des de les cam­bres cre­iem que és vital pre­ser­var aquesta indústria, atès el pes que té a Cata­lu­nya, però també cre­iem que no serà pos­si­ble si no la repen­sem i l’adap­tem al que serà la mobi­li­tat del segle XXI. El pos­si­ble tan­ca­ment de les plan­tes de Nis­san és una notícia ter­ri­ble, però també és una opor­tu­ni­tat per acce­le­rar aquest debat.

En aquest esce­nari, la Cam­bra de Bar­ce­lona, jun­ta­ment amb el Con­sell de Cam­bres de Cata­lu­nya, lide­rem la ini­ci­a­tiva que tot just vam pre­sen­tar dijous: una crida al tei­xit econòmic, empre­ses, empre­ne­dors, enti­tats... per rebre pro­pos­tes indus­tri­als de mobi­li­tat sos­te­ni­ble i de futur.

L’objec­tiu és tro­bar, impul­sar i acom­pa­nyar pro­jec­tes lli­gats a la mobi­li­tat sos­te­ni­ble i la inno­vació, que per­me­tin una indústria resi­li­ent, expor­ta­dora i com­pe­ti­tiva a llarg ter­mini. El que volem és cons­truir un nou hub indus­trial de la mobi­li­tat del futur, que situï Cata­lu­nya com un actor de pri­mer ordre en aquest àmbit. Pen­sem en una mena de viver de pro­jec­tes, en els quals les cam­bres i les enti­tats que hi donen suport, vet­lla­ran per l’èxit d’aquests pro­jec­tes. Comp­tem per exem­ple amb el RACC, el Con­sorci de la Zona Franca, el Cir­cuit de Bar­ce­lona-Cata­lu­nya, la Fira, el Clúster de la Indústria d’Auto­moció de Cata­lu­nya, el Cir­cuit de Bar­ce­lona-Cata­lu­nya, Moven­tia i Ficosa. També hem sumat con­sul­to­res de renom inter­na­ci­o­nal com Price Water­house Coo­pers, enti­tats finan­ce­res com Banc Saba­dell, Cai­xa­Bank, la UPF, UPC, IQS i orga­nit­za­ci­ons vin­cu­la­des a l’empre­ne­do­ria tec­nològica com Bar­ce­lona Tech City i Lei­tat.

Pen­sem sin­ce­ra­ment que amb aquesta ini­ci­a­tiva podem aju­dar els nos­tres empre­ne­dors i empre­ses inno­va­do­res, que són mol­tes, a fer rea­li­tat els seus pro­jec­tes i alhora trans­for­mar el model indus­trial de la mobi­li­tat a Cata­lu­nya, i estem con­vençuts que ser­virà de tracció perquè noves empre­ses inter­na­ci­o­nals vul­guin ins­tal·lar-se a casa nos­tra no a còpia de sub­ven­ci­ons, sinó perquè aquí tro­ben el millor eco­sis­tema euro­peu de la mobi­li­tat sos­te­ni­ble. Si teniu pro­jec­tes, us espe­rem.

Jo dijo...

https://twitter.com/oriolmitja/status/1272089463896903683

Me apedrean, los que antes me ensalzaban.
No incomoda que denuncie la realidad de niños pobres en África, pero si la realidad de la gestión de la pandemia.

Ellos tienen los megáfonos y la inquina. Yo la entrega y la evidencia científica. Cada uno juzgue -hilo
#OriolContraGoliat

Expulsionista forever dijo...

A eso se le llama 'hacer las cosas mal'. Ya estoy hasta los albóndigos de la "Unión" Europea.

Anónimo dijo...

Diari Ara no se ha enterado todavía de que Iberia es británica no española. Aunque tenga la sede en Madrid es Británica por lo tanto la ayuda debería de ser cero.

Anónimo dijo...

Hoder quin pais!
Un Rei comissionista que s´ho embutxaca tot (perdó! Rei Emerit), la Guardia C. manipulant el que convingui per servir en safata les culpabilitats a uns jutges que els agraeixen amb les orelles tanta col.laboració, Un Ejército descontrolat en les compres sense que ningú tingui pebrots de fer-los quadrar, una polícia patriòtica sense control, jutges patriótics desmadrat que es pasen per dessota la toga Amnistia Internacionsal, Dreta Humans, ONU... un ex President -segons la CIA- cap d´una organització terrorista organitzada per l´Estat i amb execució encomanada a l´Exercit, un Presidente actual que ménteix més que no pas respira, uns partits que s´anomenen de dretes i lliberals, peró que no són res més que feixisme nacional espanyol, franquistes i negacionistes de l´holocaust....
Algú de vosaltres els hi deixaria un euro a aquesta colla de sàtrapes??
Em sap greu pel nostre pais i per tots nosaltres, peró crec que serà molt difícil que algun pais mitjanament democràtic, pugui creure´s i confiï amb aquetsa colla de mangants.

Anónimo dijo...

El documental del exrey debería de pasarse por la tv Balear y por la tv Valenciana, a que esperan ?

Anónimo dijo...

Es legal que la fiscalía como el informe de los mossos no gusta activo plan b que es pedir el informe a la gcivil ? No valen los infornes de los mossos ?