miércoles, abril 28, 2021

Nou impost al CO2 del Govern de Aragonès. En comptes d'espoliar als catalans per què no intenten que EspaÑa no ens robi 16.800 milions a l'any...?

Molt fàcil ficar-se amb els mateixos catalans, però ni un mil·límetre de collons per evitar el robatori fiscal.


El Govern de Pere Aragonès ha decidit posar en marxa l'impost a les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica —que afecta cotxes, motos i furgonetes—, que es començarà a pagar a partir de la tardor. 

Un impost que, de mitjana, suposarà el pagament de 35 euros anuals per als cotxes afectats i 26 euros per a les motos, i amb el qual el Govern espera recaptar aquest any 67,3 milions d'euros, una quantitat que augmentarà fins als 145 milions a partir de l'any que ve, una mica menys del que s'havia previst inicialment, quan es rebaixarà el nivell d'emissions exigides per quedar-ne exempt. Malgrat la quota mitjana calculada, el gruix dels vehicles afectats —cotxes i motos que emeten entre 120 i 160 grams de CO2 per quilòmetre— pagaran una mica menys: entre 8,8 i 17,8 euros els turismes, i entre 8,3 i 16,8 euros les motos. 

Un vehicle podrá pagar fins a 364 euros al any...!

Aquest és el primer gran impost massiu i propi que posa en marxa l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), ja que està previst que afecti aquest any 2,31 milions de vehicles a Catalunya dels 4,85 milions censats, que hauran de pagar 1,79 milions de subjectes passius, entre persones físiques i jurídiques, dels gairebé quatre milions que hi ha.






9 comentarios :

Anónimo dijo...

Espero que JxC anuli aquest impost

Anónimo dijo...

Em nego a pagar l,impost de circulació a Barcelona. Si la Colau no em deixa circular, perque haig de pagar aquest impost de CIRCULACIO ?

Anónimo dijo...

Vaig comprar-me un cotxe que no paga impost de circulació perque contamina poc. Però en canvi ara hauré de pagar perque encara que contamina poc contamina algo i per aquest algo hauré de pagar. Això és una aixacada de camisa.

Anónimo dijo...

La xiflada de la Colau no vol l,Hermitage a Barcelona. O sigui una empresa de fora ve a bcn a invertir i a crear llocs de treball i la xiflada aquesta que no, que res. Al final ells son els que s,ho repensaran, seran ells i fotran el camp a un altre lloc. A Madrid o a València. Mireu, si aquesta gent haguessin optat per Madrid, allà haguessin rebut tota mena de facilitats. Es que no s,enten. Però quina manera de posar entrebancs al progrés. Però si les ciutats fan cua per obtenir inversions com aquesta. I aquí ningú diu res. No veig que els diaris de paper d,aquí li diguin res a aquesta pobra dona. Una iluminada que no vol que vingui aquesta inversió perque segons ella representa el capitalisme. Pobra dona.

Mussol dijo...

Recordes el impost a les begudes ensucrades? Si la Generalitat es pionera en implantar aquest impost, es perque nyordia es prepara per fer el mateix.

ART dijo...

No intenta en qué no nos roben los 16000 millones al año, porque los de ERC dicen que España no nos roba, si no solo Bárcenas y Pujol. Y el final no solo nos roban los españoles, si no también los de ERC.

Anónimo dijo...

Hem de aconseguir que la Colau marxi de Barcelona i del ajuntament la corrupta Colau y el pisarelo també ...

Anónimo dijo...

De pobre res, mira el salari que te,anys enrera poder si, pero ara no vol deixar la cadira, perque a mes a mes te "extres", potser está una mica tocada de l'ala.

Josep

Expulsionista forever dijo...

Yo que cualquier residente en Catalunya, salvo Barcelona Ciutat, ponía la etiqueta a la Ciudad Condal de "No viajar". Las cosas serían distintas si Colau se tomara en serio el tema de la alcaldía.