viernes, julio 15, 2022

L'àrea econòmica BANANA DORADA i perquè les empreses s'instal·len a Catalunya.

No m'ho acabo d'inventar, busqueu a wikipedia Banana Daurada i veureu:  

La Banana Daurada, també denominada Cinturó del Sol (en anglès, Sunbelt), és el nom donat a l'àrea densament poblada i urbanitzada que s'estén entre València a l'oest i Gènova a l'est al llarg de la costa de la Mar Mediterrània. Aquest terme és usat pels analistes per referir-se a diferents fenòmens d'urbanització a Europa. Va ser encunyat el 1995 en el Report Europe 2000 fet per la Comissió Europea, com analogia a l'àrea denominada Banana Blava.  La regió destaca per la seva importància en les activitats relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), la Indústria i per ser una destinació turística de primer nivell.


  Mapa Banana Daurada:

mapa banana dorada



La Banana blava és aquesta:

mapa banana azul



I ja es comença a parlar de la Banana Vermella:

mapa banana roja

És evident que davant de la crisi del 2009 i la del coronavirus del 2020-21, les autoritats de la UE s'han fet preguntes: què es pot salvar de la UE?, què val la pena salvar de la UE? i, sobretot, d'on es pot treure més rendiment? Aquestes preguntes van acompanyades d'altres de més incòmodes: per què donar milions d'euros a regions que no prosperen? Quin sentit té que hi hagi zones que visquin completament subvencionades? Si es vol fer una UE a imatge i semblança dels EUA, cal repensar fronteres.  Naturalment les "bananes" apareixen per salvar Europa. La denominada Banana Daurada que comença al nord de València i acaba a Gènova passant per Barcelona, ​​Girona, Perpinya i Mònaco, entre d'altres. Aquesta és una zona que destaca per la seva importància en les activitats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, el sector cultural i el turístic. El Sillicon Valley europeu (sobretot el 22@ català).  


La lògica dels Estats desapareix i neix una nova dimensió i concepció territorial.  És a dir hi ha una Banana Blava, una Banana Daurada, unes bananes centreeuropees i el Diamant Flamenc. I punt. I la resta? A la resta hi ha nervis. Grècia és un mal de cap. Portugal mira la seva antiga aliada Anglaterra, i a Europa Oriental (inclosa Itàlia) fins ara els hi agradava Rússia. 

I a EspaÑa? El Confidencial feia un article comptariat perquè Madrid no apareix en cap macroregió...

I altres articles més rabiosos...


El futuro és una Europa federal i ben articulada. Amb molt de pes per a les regions i ciutats. I els estats que diuen que no (com EspaÑa). perdran influència i poder. Les empreses alemanyes es queden a La Banana Daurada. Estan quietes. I els bancs (Sabadell i CaixaBank) prefereixen traslladar la seva seu social a -atenció- València i Alacant abans que a Madrid.  EspaÑa és insostenible, però el mediterrani peninsular no. I per això les empreses (la producció) no es mouen. Qui té ganes d'anar-se'n de la "dinàmica" i "activa" Barcelona?



Mapa Europa diferentes bananas


Al mapa d'Europa de dalt veuran les bananes blau i daurada amb altres àrees futures.

Portugal i una gran part d'EspaÑa i França en queden fora. Evidentment ningú no pensa a Itàlia, els Balcans, Grècia...

Una lògica que també ve donada per la densitat de la població...

I EspaÑa entestada a fer el corredor mediterrani per Madrid...


Les "Bananes" reduiran l'espai de les antigues macroregions o Eurosunbelt:

Cataluña región Eurosunbelt


Cal recordar que l'autopista ferroviària també s'oblida d'EspaÑa (només arriba a Catalunya):

Mapa autopista ferroviaria europea


Vistos tots els mapes, suposo que s'adonen del perquè EspaÑa no uneix el País Valencià amb Catalunya amb AVE o corredor mediterrani... Prefereixen que tots siguem pobres i endarrerits abans que El Països Catalans prosperin més...   

La lògica ens farà lliures.

9 comentarios :

Anónimo dijo...

Militares de Bruc quitando placas de los municipios .
https://www.dolcacatalunya.com/2022/07/ampurias-garriguellas-tort-y-fluvia-dejan-de-ser-municipis-de-la-reichpubliqueta/
Los mismos que van con el pasamontañas por las noches q quitar esteladas.
Pillados y retratados.

ART dijo...

Ferreras, el asesinato civil y la adulteración masiva de la democracia
“La inmensa mayoría de las grandes televisiones y radios, así como los grandes periódicos de este país han difundido, en un momento o en otro de nuestra trayectoria, basura falsa acerca de Podemos. Son pocos medios, entre ellos este en el que escribo, los que nunca han cruzado esa línea roja y se han limitado únicamente a influir políticamente desde la legitimidad de su línea editorial”

https://www.eldiario.es/opinion/tribuna-abierta/ferreras-asesinato-civil-adulteracion-masiva-democracia_129_9173655.html

ART dijo...

Fa 5 anys Europa mirava com es mobilitzava el poble de Catalunya. Ara Catalunya es mira impassible com es mobilitza la gent a Europa.

https://twitter.com/aleixrenye/status/1548270549566074882?t=Mpn0vwZTBU7jheIcjFtpdw&s=19

ART dijo...

Pèls com escàrpies. Tinc els fatxes esvalotats, perquè he contestat a @TheFigen dient que Catalonia is not Spain. I no, no és Espanya.

https://t.co/xlGNFWZDyV

ART dijo...

Évole és un dels personatges més tòxics del suposat periodisme espanyol. Hi ha gent que ha trigat fins a 2022 a adonar-se'n però benvingut sia.

https://twitter.com/JordiSerracant/status/1548245897774911490?t=dFMAasXIdQkW5wVMSrANJA&s=19

ART dijo...

El fiscal Zaragoza pide no "desarmar al Estado" contra Catalunya
Javier Zaragoza, fiscal del Supremo, dice que "desjudicializar" implica "desarmar al Estado"

https://www.elnacional.cat/es/politica/fiscal-zaragoza-no-desarmar-estado-catalunya_788256_102.html

ART dijo...

PSOE i PP tenen la mateixa agenda catalana. Si Europa adopta els estàndards espanyols, la seva democràcia recularà i s’afeblirà la seva autoritat davant dels règims totalitaris, que estan encantats amb els silencis europeus quan algun dels seus membres vulnera drets fonamentals.

https://twitter.com/KRLS/status/1548345940142018565?t=kDDB-Y4OR32up1iWQGCyeg&s=19

ART dijo...

El tema dels mitjans de comunicació espanyols és que no pretenen ni han pretès mai informar sinó regalar droga catalanòfoba

https://twitter.com/CNICatalunya/status/1548267057887662086?t=5DbbpBZZIVA0FtV-87E1Jw&s=19

ART dijo...

El PP y el PSOE pactan reformar las euroórdenes para evitar casos como el de Puigdemont
El PP y el PSOE pactan aprovechar la presidencia de la UE para intentar modificar el sistema de detenciones europeas

https://www.elnacional.cat/es/politica/el-pp-y-el-gobierno-pactan-reformar-las-euroordenes-para-evitar-casos-como-el-de-puigdemont_788397_102.html