martes, junio 01, 2021

Ja n'hi ha prou que Madrid se'n porti els diners d'El Prat! L'ampliació de l'aeroport català ha d'anar supeditat a repartir beneficis amb Generalitat i ajuntaments i entrar en la gestió.

EspaÑa sempre ha perjudicat l'aeroport d'El Prat, han estat conscients que amb això fotien l'economia catalana (sobretot les PIMES) en benefici de Madrid.

Puc recordar el post sobre com el govern espanyol va repartir els slots segons interessos madrilenys o afavorint Barajas en els tractats bilaterals amb països.

I també:

Com l'aeroport d'El Prat ha estat gestionat de manera deslleial.


Un Estat que fins i tot va fer tot el possible per a que Spanair fes fallida.


Un aeroport d'El Prat que pateix vagues que Barajas mai ha tingut...


Una AENA que no publica les dades individualitzades per aeroports.


O quan Zapatero va prometre que Catalunya gestionaria els seus aeroports i, evidentment, no va complir...


I clar, ara els d'AENA estan espantats: de guanyar 1.442 milions l'any 2019 (la meitat o més gràcies a El Prat) a perdre 127 milions el 2020...

Però lo pitjor vindrà en el 2021 perquè l'any passat els números vermells no van ser tan elevats ja que els aeroports d'AENA (la majoria sempre deficitaris) van estar tancats, però ara estaran oberts amb poc trànsit; això ha produït que en el primer trimestre del l'any AENA ja perdés 241 milions d'euros ...

Ara sí que els interessa crear mes trànsit a Barcelona... És a dir, a seguir gestionant des de Madrid quines connexions es mereix Catalunya i portant-se els beneficis per a la capital d'EspaÑa.

I han d'ampliar ràpidament perquè volen comptar amb els diners de la UE.

Doncs NO!

Catalunya i els ajuntaments afectats han de plantar-se. NO han de permetre l'ampliació d'El Prat si no estan en la gestió de l'aeroport i, a més, que la gestora madrilenya s'obri a repartir els beneficis econòmics amb la Generalitat i municipis. 

Ja n'hi ha prou de regalar diners i PIB a Madrid! 

I si no, que muntin un nou aeroport a la "Meseta".

Confiem que Aragonès estigui a l'altura...


1 comentario :

Mussol dijo...

Aragones es l'home de palla que obeeix ordres de Junqueres i Junqueres de Madrid.

Aixi doncs pots donar per fet, Jordi, que l'ampliacio de l'aeroport del Prat es fara i que la Generalitat no en treura redit de cap de les maneres.