domingo, junio 27, 2021

Catalunya ja només percep el 41% de l'IVA en comptes de la meitat com diuen a Madrid...

Vaig a explicar-los fàcilment el tema del finançament pel que fa al repartiment de l'IVA. 

Catalunya va recaptar 17.129.000 d'euros en concepte d'IVA al 2019, el 24% del total espanyol
Recordin que Catalunya no té grans operadores que et cruixen cada mes per l'internet, mòbil, llum, gas... És una recaptació que podríem classificar de classe treballadora, autònoms i petites i mitjanes empreses... Així i tot, els catalans representem el 24% de l'IVA recaptat dins el règim comú (totes les comunitats menys les que tenen privilegis: País Basc, Navarra, Canàries i les colònies de Ceuta i Melilla). 

Doncs bé, l'Estat espanyol diu que el consumidor català no representa el 24% sinó el 19,876%



I, és clar, aquesta quantitat és bastant important perquè d'ella depèn el finançament autonòmic, és a dir, el repartiment de la part autonòmica de l'IVA. Recordem que el govern central es queda amb la meitat de l'IVA (50%) i l'altra meitat la reparteix entre les comunitats segons el barem de la taula de dalt. Per tant, si és la meitat, aquest 19,876 esdevé un 9,938% del total. Aquesta és la història de com un 24% es converteix en un 9,938%. Molt aviat ens robaran dues terceres parts en comptes de la meitat, exactament ja ens espolien el 59%. 

Se m'oblidava, els de l'INE es basen per calcular el consum en això:




Els dos últims apartats denominats "Consums intermedis i formació bruta de capital fix i de les branques exemptes" i "Formació bruta de capital d'habitatges" els va molt bé a Madrid perquè es tracta de compres d'inversió encara que no siguin productives i d'habitatges de nova construcció (s'entén la llibertat del sector del 'ladrillo' a Madrid; cada edifici que aixequen suposa més finançament autonòmic). 

Evidentment l'indicador més favorable per a Catalunya (Transferències socials en espècie de les Administracions Públiques) és el que té menys repercussió (1,03%)... 

Com hauran observat, una cosa tan vital com el consum dels turistes no existeix en el segon país més turístic del món. Com afavoriria a Catalunya per això no es té en compte... 

I per acabar, la pregunta del milió: Aquest sistema amb aquestes ponderacions és una cosa estàndard internacionalment? 
No, s'ho inventen uns anticatalans funcionaris que viuen a Madrid. 

És el que hi ha i, si no ens agrada, implementem la República de Catalunya ...

2 comentarios :

Mussol dijo...

https://www.youtube.com/watch?v=2d_ZWVsdoOQ

OCTUVRE.CAT

ART dijo...

El p*** ave

https://youtu.be/MYTPBgPr_p0