lunes, mayo 10, 2021

Una investidura a canvi de 4 anys d'autonomisme recalcitrant que acabarà pagant Junts...

En pocs mesos hem vist com el Constitucional tombava el decret que obligava a oferir lloguer social i, a més, admetia el de la llei catalana del litoral...

Ja veuen, ni lleis de "tercera divisió" ens permeten fer.

Ara Aragonès pretén ser investit en una jugada de triler. A casa ERC saben que només necessitaran a Junts una vegada. Que per lleis suposadament progressistes i constitucionals comptaran amb el suport de PSC i Comuns, fins i tot per als pressupostos (tal com passa a l'ajuntament de Barcelona), comptes que a partir del 2022 millor deixar-los prorrogats perquè arribaran amb retallades de finançament. O sigui, que ni per això necessitaran als de Puigdemont.
La tàctica de la Esquerra és passar el mal tràngol de la investidura i adéu-siau...

En el fons ERC no ha enganyat a ningú, es va presentar parlant que volien als Comuns al Govern. La seva campanya electoral va ser amb el lema subliminal de "ara no toca" i van quedar segons (primer partit independentista).

El fet de quedar segons és primordial perquè es perd l'efecte de legitimitat que "qui guanya, mana". Guanyar, el que es diu guanyar, ho va fer el PSC amb Salvador Illa. I l'exministre no serà investit perquè l'independentisme, representat en diversos matisos, no li donarà suport.

Fins aquí tot correcte. La pregunta és si una formació amb caràcter unilateralista ha de donar el suport a altres que diuen que de moment cal continuar amb l'autonomisme de baixa intensitat, no fer enfadar Madrid i deixar-nos robar més de la meitat de tots els nostres impostos. Amb l'excusa barroera que pel coronavirus és primordial no perdre les engrunes...

En canvi, no oblidem tampoc que a Junts se la va votar perquè proposava la via unilateral. Per tant, si finalment dóna suport a Aragonès, qui haurà traït l'electorat no serà ERC sinó els de Puigdemont. Per ser autonomistes no calia sortir-se del PDeCAT i perdre 77.000 vots, amb els quals haurien estat la primera força independentista...



Resumint, Junts vol la confrontació amb l'Estat; els d'ERC no. Repeteixo, tot molt legítim, però que no pretenguin els d'ERC que Junts abandoni el seu postulat. Els hi recordo que la formació que sempre ha estat reticent a fer llistes conjuntes ha estat ERC. Ni a Madrid volen anar plegats...

ERC compleix al peu de la lletra la seva ortodòxia, però pretenen que els altres no.

Rufián va dir que ERC no és la criada de Junts i que ningú marqués la seva agenda de Madrid, doncs els altres poden pensar exactament el mateix de les seves estratègies.

Davant la pregunta: cal investir Aragonès perquè és més sobiranista que el PSC? La meva resposta és que no. És més, crec que ja s'ha creuat el Rubicó. Hi ha massa desconfiança i potser els de l'Esquerra han de pagar pel que va fer Roger Torrent i per la traïció a Torra.

I només faltava això:

26 comentarios :

Mussol dijo...

Crec que s'albiren eleccions.

Mussol dijo...

Per cert, molt bo. Ja té uns dies, però val la pena llegir-lo.

https://www.vilaweb.cat/noticies/celebrar-la-historia-en-comu-article-joan-ramon-resina/

ART dijo...

Los de ERc pretenden que los de Justs hagan lo mismo que hicieron ellos con el PSOE. Que les voten a cambio de nada, para luego hacer lo que le salga de las pelotas, que por supuesto sería para hacer lo contrario a lo que quiere Junts. Para qué ERc haga 4 años de autonomismo con los comunes. Lo mismo que pedían a los de Junts en la diputación de Barcelona. Que los de Junts les votaran a ERc para qué dirigieran la diputación con los comunes, y excluir a los de Junts.

Yo no soy de Junts, pero si lo fuera, y Junts le regalara la investidura a ERc a cambio de nada, es que me daba de baja instantáneamente.

Pero como no soy de Junts no puedo darme de baja, pero lo que sí que puedo hacer es no votarles más. Yo no les he votado para que ERc pueda hacer autonomismo 4 años con los comunes. Yo les he votado para que defiendan la independencia de Cataluña a muerte, y tengan pillados por los huevos a los traidores de ERc, y no puedan hacer autonomismo.

ART dijo...

ERC sondea a los comunes, abiertos al acuerdo si los votos de Junts son gratis

https://www.elnacional.cat/es/politica/los-comunes-se-abren-el-acuerdo-a-la-primera-cita-con-erc-si-junts-queda-al-margen_608585_102.html

Si antes lo digo, antes pasa. Y los independentistas de verdad que votan a ERc son unos retrasados mentales profundos.

Guaicaipuro dijo...

Eleccions ja.

S'agafa abans a un de ERC que a un coix dijo...

Bé,alguns ja ho dèiem, que aquests volien reeditar un tripartit de fa temps...tot això ha estat una escenificació per dur-loa terme, però sense acceptar la responsabilitat, ja que li traspassen la culpa a Junts. ës la consumació de la traició de ERC.

Paco Jones dijo...

https://www.youtube.com/watch?v=_53r0uf4CdA

Mussol dijo...

Una bona emprenyada, pero no li faran ni cas.

ERC te dues premises com a secta politica:

1. Esgotar les possibilitats en que la republica espanyola sigui una realitat per tal que facin fonament indiscutible com a partit republica amb accent catala a catalunya dins d'una republica iberica. D'aquesta manera, no essent un partit politic, tinguin menjadora in eternum i de retruc ningu els hi pugui discutir que no ho son pas.

2. El dummy empressonat, el pilota universitari, el mediocre estudiant d'historia, aquell que llastra amb un retard congenit transmes pel seu progenitor, vol escriure en els llibres de historia que fou en vida un President engarjolat i, un cop alliberat, President electe de la Generalitat de Catalunya. Algu qui no pot veure's la tita, qui carrega amb un complexe d'inferioritat i un lleu retard cognitiu, vol rellepar-se l'ego essent capac de vendre el poble de Catalunya a costa d'aconseguir la seva fita personal: Esdevenir-se en qui per no pot ser per manca de principis etics i morals.

Junqueres i els seus acolics no seran insignes homes d'estat, simplement perque han nascut per ser homes menors.

Anónimo dijo...

Això s,està convertint en la lluita entre el front popular d,alliberament patriòtic contra el front patriòtic d,alliberament. Película la vida de brian

Anónimo dijo...

Jo crec que en Puigdemont vol eleccions sí o sí, la negociació ha estat simulada des del primer moment. El Puigdemont el que vol es fer eleccions. I perquè ? Si permet que l,Aragonès sigui president aleshores passa que l,Aragonès es fa conegut i es fa un nom. El poder fa poder. Si en canvi hi ha eleccions en Puigdemont tornarà a refer la coalició amb el pdecat i creu que aleshores tindrà més vots que erc i que ell podrà controlar el president de la Generalitat i que per tant la seva força continuarà. Tot es tacticisme.

Anónimo dijo...

A veure, hi havia un pacte entre JxC i erc de que el president seria el de la candidatura més votada de tots dos. Aquest pacte quan la candidatura més votada va ser JxC aleshores erc sí que el va cumplir i va votar un president de Junts. Ara Junts hauria de fer el mateix, votar i deixar manar erc i que el govern sigui només d,erc.

ART dijo...

WhatsApp de Junts a las bases: "No facilitaremos un gobierno no independentista"

https://www.elnacional.cat/es/politica/junts-militancia-no-facilitaremos-un-gobierno-no-independentista_608621_102.html

Parece que me han oído.

Anónimo dijo...

Ah, una cosa. Si s,hagués fet coalició entre jxc i pdecat, aleshores aquesta coalició hagués guanyat i erc sí que hagués votat a favor del candidat de jxc a la presidència de la Generalitat. Es el Puigdemont que no ha digerit haver tret menys vots que erc i que vol provar sort en unes noves eleccions.

Aurelio dijo...

Bona nit/dia.

En territorio Español, solo puede haber un gobierno independentista "FLORERO" si no es así irá a la cárcel.
La función de este es hacer ingobernable España en lo que pueda.

Mientras... desde el EXILIO (todas las fuerzas indepes unidas) han de intentar gobernar Catalunya como puedan.


Nadie pensó que esto sería fácil, por eso mola !!
Vinga amb calma i seny.


Salut i força al... ;-)

Consell de Dotze dijo...

Junts vol una estratègia per la independència. ERC no en vol sentir parlar.
Creiem que junts s'abstindrà i així el senyoret de l'OPUS amb els vots de les CUP i els ñordos dels comuns podrà ésser president. És el més normal.

Consell de Dotze dijo...

No es va votar en Puigdemont. Junts podria imposar un canvi de presidència o ERC començarà cremada (aragonès i els consellers actuals d'ERC són molt dolents, per no dir inútils per governar les molletes que tenim)

ART dijo...

¿Tú en qué país vives?, porque se ve que en Cataluña no, porque no te enteras de la película. Los de Junts estaban y están a favor de que ERc tenga su presidente de la Generalitat, pero de lo que no está de acuerdo, es que ese presidente haga autonomismo 4 años. Es ERc la que rompe las negociaciones, y no asume que solo tiene un diputado más que Junts. Y rompe las negociaciones por qué en realidad prefiere a los comunes para poder hacer autonomismo 4 años más, y volver a hacer un tripartito unionista. Lo que todo el mundo sabía, y se denunciaba antes de las elecciones.

ART dijo...

En las otras elecciones para que ERc votara a favor de un presidente de Junts, exigió quedarse con el control de los medios, y quedarse con sanidad y la educación, y controlar el 80% del presupuesto de la Generalitat. El problema es que ahora ERc no quiere darle lo mismo (en realidad ni siquiera quiere dar ni una parte de lo que antes exigió a Junts) a los de Junts, y encima quiere tener mano libre para hacer lo que quiera. Es que parece que quieres decir que ERc votó a Torra a cambio de nada. Pues no chaval, pidió mucho más de lo que ahora pide Junts.

ART dijo...

La fiesta acaba de empezar

https://www.elnacional.cat/es/opinion/diario-revuelta-jordi-galves-fiesta-acaba-empezar_608675_102.html

Anónimo dijo...

Pues deberías haber dejado de votarles cuando Puigdemont nos engañó a todos con una independencia de 8 segundos.

Lo que hizo Puigdemont no es defender la independencia a muerte, es cagarse y agachar las orejas ante España ¿porque les votas entonces?

Mussol dijo...

A les properes eleccions, el PdCat no anira de la ma de junts. Seria un tret al peu.

BotiflERCs dijo...

jO NOMÉS VEIG UNA COSA... QUI S'APROPAPA ALS ÑORDOS DELS COMUNS I ES VA A FER REUNIONS A mADRID ÉS erc

BotiflERCs dijo...

Es verdad... pero a esa declaración de Independencia, Junqueras ni asistió... se quedó en casa escondido debajo de la cama.

Anónimo dijo...

jo crec que al final erc formarà un govern tot sol i l,Aragonès serà investit amb els vots a favor d,erc + comuns + els que faltin del psc per arribar a tenir majoria de síis a la investidura.

Anónimo dijo...

De bona tinta. S,està pactant que l,Aragonès sigui investit anb els vots a favor d,erc+comuns+psc. Psoe demana que el govern sigui monocolor d,erc i que mai hi hagin consellers de la cup ni de jxc. Pedro Sánchez hi dona el seu vistiplau.

Expulsionista forever dijo...

Regla número 1 de la declaración de independencia: ¡SERIEDAD ANTE TODO! Prometer no es actuar.
Pero claro, como ningún político supuestamente independentista ha obedecido tal norma, pues así acaba.

Regla número 2: inmediatez. Olvídate de las fechitas, es ahora o nunca.
Otra norma que se ha infringido.

Regla número 3: NO juegues a reconocer como país. La ONU nunca hace nada por ninguno de los países.
¿Que ese supuesto país ha durado poco? Tercera norma infringida.

Por infringir esas TRES normas, se nota que los políticos independentistas NO EXISTEN.