viernes, mayo 21, 2021

Si ERC i Junts no ens porten cap a la independència potser els catalans hauríem de votar la propera vegada com els xilens...

Els mitjans espanyols han amagat els resultats electorals a Xile...

El motiu és perquè el poble xilè ha perdut la confiança en els partits tradicionals i això espanta als del Règim del 78 i perquè les eleccions eren constituents per a escriure una nova Constitució...

El que ha passat a Xile és com si els espanyols volguessin canviar la seva constitució i en aquestes eleccions el "PPSOE" sortís derrotat per noves formacions d'agrupacions d'electors.

Tal qual, que el poble no es fiés del PP i del PSOE en el nou redactat. Encara que dubto que això passi mai a EspaÑa perquè els "ñordos" viuen a gust amb la repressió i la involució, però no així a Xile, farts de règims hereus de la dictadura.


Doncs això, postulants independents i aliens als partits polítics tradicionals van ser els grans triomfadors de la Convención. La dreta (Vamos por Chile) no va aconseguir ni de prop obtenir els 52 escons (o un terç de l'assemblea) que es necessita per influir en el contingut de nova Carta Fonamental i vetar articles. És a dir, no podran ficar les seves brutes mans en la nova Constitució com sí van fer franquistes i militars en l'espanyola. Mentre que la centreesquerra, unida a la llista Apruebo -que aglutina bona part de l'ex Concertación, que va governar Xile entre 1990 i 2010-, va obtenir tot just 25 escons, per sota del resultat de la llista d'esquerra Apruebo Dignidad, que reuneix el partit Comunista i el Frente Amplio.


Bé, la qüestió és que quan hi ha cansament i desconfiança pot ocórrer lo de Xile.

I per això ho poso com a exemple del que podria passar a Catalunya si la XIV legislatura catalana es converteix en 4 anys d'autonomisme submís.

4 anys més de repressió i espoli fiscal és molt de temps, però, per una vegada, té l'avantatge que pot establir les bases per madurar alternatives. El projecte de Primàries ha estat un fracàs, encara que això no vol dir que no pugui funcionar amb algun fitxatge estrella, però sóc dels que pensa que el pas haurien de donar-ho l'ANC i Òmnium, fins i tot el Consell per la República podria acabar convertint-se en una formació política amb aquest nom o fent renéixer a la Crida Nacional per la República.

Però, es pot anar més enllà i es podria constituir una agrupació d'electors. Recordin que en aquestes eleccions hi va haver 700.000 independentistes que es van abstenir, això donaria per guanyar unes seleccions a Catalunya...

En fi, estaria bé que els polítics catalans prenguessin nota del que ha passat a Xile...

12 comentarios :

Anónimo dijo...

Hoy en día decir Galicia calidade o made in España es como decir made in Taiwán la Taiwán de los 80 bueno ni sé le acerca .
Productos malos y de baja calidad y coches pésimos excepto Seat y Volkswagen porque Ford también dan una penita haber si cierran esa fábrica débitosa...

Mussol dijo...

Creo que te has confundido de blog.

Mussol dijo...

Jo crec que anem cami d'aquesta opcio. Avui s'ha consumat l'enesima traidoria dels politics contra el poble de Catalunya.

Havent abandonat els de JxCat la unilateralitat, han fet possible que el al Vilaweb anunciava en Pardal. Tornar al punt de sortida i oblidar-nos de l'1 d'Octubre. Jo per aqui no hi passo. A les properes eleccions no votare a cap partit que s'anomeni independentista i formi part de la vella escola.

crazykenny dijo...

Jordi Català; la opcio que has proposat es molt raonable, molt ben justificada i de les millors que he escoltat.

Per altra banda, voldria afegir una nota al que has escrit en aquest article i que crec que tots hauríem de recordar; els tres principals partits independentistes (ERC, CUP i Junts) estan mostrant signes de que s'estan debilitant i que els esta afectant massa la repressió de l'Estat Espanyol amb la conseqüent submissió que aquesta genera.. Llavors, al punt que vull arribar es que, en aquest moment, tots els que som independentistes hem de fer el mateix que es va fer per organitzar l'1-O però per "reactivar" el procés per assolir l'independència, i, per altra banda, fer servir als polítics actius que viuen a Catalunya i que estan al parlament de Catalunya com a "carnada" per assolir l'independència i l'alliberament dels presos polítics.

Anónimo dijo...

Bé, tot i que els partits processistes ho acaparen tot, potser a les municipals i pot haver un escletxa per a partits identitaris, però això sí haurien d'anar units.

ponslleida dijo...

Tot costa diners, i sense ells no hi haurà independència. La clau la tenim en el Consell per la República. Ens agradi o no, és l'única eina lliure de les dependències econòmiques de Madrid, i puguin actuar com un lobby que pressioni als polítics Europeus, de igual forma que ho fa una empresa pels seus particulars interessos.

Però sincerament, cada cop que veig el número d'afiliats i no arriben als 100.000, em sembla que la independència necessitarà d'un miracle.

Vull dir, que no ens capfiquem amb el que pugui fer el "Parlament" de Catalunya, el qual es troba completament lligat de peus i mans, vigilant el que és diu, amb un tribunal inquisidor "de cuentas" que persegueix a milers de polítics independentistes, per aconseguir la seva ruïna econòmica i moral a ells i a les seves famílies. Una Generalitat sense recursos econòmics poca política podrà aplicar, ja que el 99% dels diners venen de Madrid, els qual recauden la pràctica totalitat dels impostos.

Això representa que la democràcia a Catalunya està literalment sagrestada, com Forcadell a la presó.

I són còmplices d'aquesta ignomínia tots els partits no independentistes del parlament de Catalunya.

Madritdz! estan ben tranquils amb la seva maquinària repressora amb plena marxa. Però, en aquestes circumstàncies, podria provocar que es fessin pipí a les calses El Consell per La República, perquè està completament fora del seu control. No hi veig cap altre camí.

I en quan a la aritmètica, hi ha una cosa que hem cansa molt, i vull deixar clar: Del 100% un 52% som independentistes, un 23% unionistes, i la resta del 25% els hi replampifa, i llavors els sumo als 52% de indepes i som un total de 77%. Ah! No?, O sigui: Els indecisos i passotes s'han de sumar als unionistes?, dons no sabia que les matemàtiques també són faxes. Au va! home, que no fan més que pendre-mos el pèl. Que no ho veieu que els unionistes són una minoria?

Aurelio dijo...

Si, Tens raó

Martín Luther King dijo...

Hi han diverses i variades alternatives però passen totes per deixar de votar als partits polítics majoritaris que han demostrat sobradament l'incapacitat d'implementar canvis reals més enllà de la retórica i alimentar-se dels sentiments i la voluntat del poble. ��

Mussol dijo...

https://youtu.be/8mWV0eo-nxY

https://youtu.be/S4dE_2jtNXg

Molt bons els vídeos, tot i tenir uns dies.

Anónimo dijo...

Es viu de PUTA MARE, 600 alts càrrecs a la nova Generalitat quantes Legions de càrrecs intermedis i exèrcits de treballadors, per ser una autonomia més, i després Madrid ens roba.

ART dijo...

Pues Madrid nos roba porque no los necesitamos para nada, ni nos aportan nada. Ni a los madrileños, ni al resto de los españoles. Los altos cargos de la Generalitat por lo menos nos sirven para algo, sea para lo que sea, y su sueldo se queda en Cataluña. ¿Para qué te sirven los miles de altos cargos de Madrid que mantenemos los catalanes?. ¿Y para que te sirven los funcionarios de Extremadura que pagamos los catalanes?. ¿Lo que te preocupan son esos 600 cargos de la Generalitat, y no los millones de funcionarios de toda España que pagamos los catalanes?.

ART dijo...

https://mobile.twitter.com/portet_bruguera/status/1396848220756717581?s=12

Fijaos de lo independentistas que son los de ERc. Y Junqueras es igual de independentista que el otro, lo que pasa es que miente descaradamente, y el otro no.