sábado, julio 15, 2023

Catalunya escala al rànquing d’innovació europeu i assoleix per primera vegada la categoria d’‘strong innovator’

Catalunya escala al rànquing d’innovació europeu i assoleix per primera vegada la categoria d’strong innovator, segons l’European Innovation Scoreboard 2023 elaborat per la Comissió Europea. D’aquesta manera, l’índex d’innovació global a Catalunya se situa per sobre de la mitjana de la Unió Europea i deixa d’ocupar la posició de moderate innovator. 

Aquest informe situa l’índex global de Catalunya en l’àmbit de la innovació en els 105,9 punts, per sobre dels 98,9 punts de la darrera edició de l’European Innovation Scoreboard el 2021. És a dir, l’indicador global de Catalunya se situa per sobre de la mitjana de la Unió Europea (100 punts) EspaÑa se situa a la "segona dividió" amb 89,2 punts...


Segons el document, la Comissió Europea destaca especialment el nivell de vendes de productes innovadors per part de les pimes catalanes respecte la seva facturació total, l’ocupació en serveis TIC i la formació contínua al llarg del temps laboral. 

Catalunya també se situa per sobre de la mitjana de la UE en àmbits com la sol·licitud de marques, les publicacions científiques, la població amb educació terciària, les persones amb habilitats digitals i l’ocupació en activitats intensives en coneixement. 

L’European Innovation Scoreboard, creat per la Comissió Europea el 2001, recull a nivell regional 21 indicadors vinculats a quatre àmbits: les condicions de l’entorn (els recursos humans, el nivell de digitalització o les publicacions científiques), les inversions (el suport financer, la despesa en R+D o l’ús de les TIC), les activitats d’innovació (pimes amb productes o processos innovadors, col·laboració entre empreses o nombre de patents) o l’impacte (nombre de treballadors en activitats intensives de coneixement i empreses innovadores o exportacions d’alt contingut tecnològic). A partir d’aquests indicadors, la Comissió Europea situa les regions europees en quatre categories: innovation leaders, strong innovators, moderate innovators i emerging innovators. Es considera una regió innovation leader quan la seva puntuació supera el 125% de la mitjana de la UE (=100%). Es considera una regió strong innovator si es troba entre el 100% i el 125% respecte la mitjana de la UE (=100%); moderate innovator entre el 70% i el 100% i emerging innovator per sota del 70% de mitjana de la UE.


2 comentarios :

ART dijo...

Pedro Sánchez solo ejecuta el 53,47% de inversiones en Catalunya y deja 2.183 millones pendientes
La inejecución presupuestaria contrasta con el 131% de Madrid en el mismo periodo

https://www.elnacional.cat/oneconomia/es/economia/pedro-sanchez-ejecuta-53-por-ciento-inversiones-catalunya-deja-2183-millones-pendientes_1062060_102.html

Qué buena es la mesa de diálogo, investir a Sánchez, y aprobar sus presupuestos.

Anónimo dijo...

I això amb el boicot i espoli de l'Estat espanyol. Bé, a veure si ens decidim d'una punyetera vegada i fotem el camp! Encara que començo a pensar que jo no ho veuré.