viernes, diciembre 10, 2021

La propera vegada que Catalunya declari la independència el Govern haurà de fer-se fort a Girona i Lleida; crear una República de Catalunya del Nord i esperar...

Un altre dels molts errors del 2017 va ser no fer-se fort on l'independentisme sabia que era majoritari.

Barcelona i el seu cinturó vermell sempre han tingut el problema que les seves alcaldies han estat hostils a l'independentisme, a més d'una població majoritàriament emigrant i colona.

És per això que potser una fórmula hauria estat la de l'èxode de Taiwan, replegar-se i fer-se fort on l'independentisme sabia que era molt predominant. En definitiva, millor ens hauria anat si la independència s'hagués aconseguit amb adhesions comarcals i municipals i traslladar el Govern, per exemple, a Girona.

Hi haurà molta gent que dirà allò que "o tot o res" de la mateixa manera que encara alguns diuen que Catalunya no estarà completa fins que sigui "de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó..."

Bé, la qüestió és que la realitat del 2017 feia que Girona i Lleida fossin perfectes per implementar la República.

Una Girona que a les eleccions del 2015 havia votat independentisme en un brutal 64,63% per un 27,09% que només representava l'espanyolisme més ranci (PP+PSOE+C's). Resultat que pràcticament es va mantenir el 2021.

A Lleida un 63,31% i també gairebé el mateix el 2021.

Per tant, era fàcil fer-s'hi forts i esperar esdeveniments. Cert que la resta de Catalunya estaria en un “155” mentre Girona-Lleida demanaven ser reconeguts internacionalment. El temps hauria anat contra EspaÑa. I amb dos problemes a resoldre...

Compte, perquè segurament altres municipis i comarques fora de la demarcacions provincials de Girona i Lleida s'haguessin anat adherint...

Fixeu-vos en el mapa comarcal de les eleccions del 2021:


Veient el mapa és lògic pensar que cada cop el territori hagués estat més homogeni i més difícil de controlar per a EspaÑa, havent d'enviar soldats i policies a cada comarca o municipi fronterer amb els problemes de convivència que això hagués representat.

Possiblement Catalunya quedaria al final dividida entre la nova República i els que els espanyols anomenen Tabarnia. D'acord, "vale" i què?

Estic convençut que aquesta política de territoris ocupats com Israel (no opino qui faria el paper d'israelites i qui el de palestins) hagués provocat al final que Madrid i Girona-Lleida s'haguessin assegut en una taula per pactar un referèndum homologable.

Però, si no hagués estat així -i imaginant lo pitjor- a EspaÑa no li hauria quedat cap altra que enviar tancs a Girona i a Lleida, cosa que també hauria mobilitzat la comunitat internacional. Potser sí que aleshores hauria estat realitat l'ajuda russa...

O també queda la possibilitat que finalment Girona-Lleida es quedessin durant anys com a República de Catalunya i només enfrontats amb EspaÑa per veure qui pot utilitzar el nom (tal com va passar amb Macedònia) i potser ens toqués dir-nos temporalment República de la Catalunya del Nord .

La resta seria més política ficció, no sabem si a curt o llarg termini tota Catalunya s'adheria a Girona-Lleida, però la qüestió és que almenys tindríem una llar on poder anar a viure. Una Catalunya del Nord que veuria créixer el seu PIB i la seva qualitat de vida fent frontera amb una Catalunya espanyola on continuaria havent-hi un 45% d'independentisme i, compte, perquè a Tarragona els independentistes van guanyar el 2021(un 51%)...

No va passar amb Irlanda? Encara que aquesta vegada el nom del Nord seria per als independentistes en comptes dels unionistes.

En fi, veient les represàlies, l'espoli fiscal i el continu atac a la llengua catalana, millor tenir, per a la nostra supervivència, una República de Catalunya del Nord que res.

Però estic ben segur que hi haurà molts acomplexats que aquesta idea no els agradarà perquè pensaran que deixaria penjat a massa gent... Doncs potser seria un esperó per revelar-se o anar-se'n.

Ens va faltar estratègia, ens va faltar tàctica, el pla bo era aquest.

45 comentarios :

ART dijo...

El pare de Canet de Mar que no vol que el seu fill faci català a l'escola anava a les llistes de C's del municipi:

https://t.co/v88wh7dR8D

ART dijo...

La fiscalía investiga si los tuits contra la familia de Canet son delito

https://www.elnacional.cat/es/politica/la-fiscalia-investiga-si-los-tuits-contra-la-familia-de-canet-son-delito_680741_102.html

ART dijo...

La Moncloa se pone en contacto con Cambray por el "acoso" a la familia de Canet

https://www.elnacional.cat/ca/politica/moncloa-contacte-cambray-assetjament-familia-canet_680900_102.html?utm_source=telegram&utm_medium=telegram&utm_campaign=telegramgroc

Qué eficaz es el gobierno español. Si alguien recibe dos tweets, y no le gustan, la Moncloa se pone en contacto con esa familia. Y la fiscalía se pone a investigarlo. Cómo está mejorando España, porque mira que yo pensaba que los españoles eran muy vagos, y resulta que sólo por dos comentarios de vete a saber quién, se pone todo el país a trabajar. Que tiemble Alemania.

ART dijo...

Intelectuales de la Academia Francesa piden echar a Vargas Llosa: "Nos ensucia"

https://www.elnacional.cat/es/politica/intelectuales-academia-francesa-piden-echar-vargas-llosa-ensucia_680684_102.html

Otro caso de bullying sólo por querer hablar en castellano.

ART dijo...

Pobres represores
"Hay que tener muy pocos escrúpulos, mucha vocación de imperio y un rival muy débil para organizar una operación por tierra, mar y aire contra el catalán y presentarse como víctimas sin vacilación alguna"

https://elmon.cat/opinio-singular/pobres-repressors-catala-llengua-339474/

ART dijo...

Mol gran en @ramoncotarelo sols li ha mancat dir-li que ella era particep de la dictadura que perdura.

https://t.co/9YZSmo2lRt

ART dijo...

Menudo partidazo se están perdiendo chicas.

https://t.co/yK5tG348ZK

ART dijo...

"La España castellana es profundamente antieuropea, autoritaria, económicamente arruinada y sin proyecto de futuro"

https://bernatdeltell.cat/els-que-es-diuen-espanyols-nomes-volen-ser-castellans/

ART dijo...

1)
"Catalunya no té poder real, no pot prendre cap decisió transcendent com un estat normal. Per això, els nostres governants són gestors, no pas polítics. A un polític d’un país normal se li en fot perdre les eleccions perquè al darrera té un estat; a un gestor no, li va el sou"

https://twitter.com/Bernat_Deltell/status/1469240413429157891?t=dtkqysgLOwUeqxFPgebM3g&s=19

ART dijo...

L’actitud de baixar el grau d’exigència no estalvia les campanyes agressives i xenòfobes contra els parlants d’una llengua minoritzada. L’Estat i el Govern espanyols protegeixen només els parlants de la llengua forta que no corre cap perill.

https://twitter.com/KRLS/status/1469309213730131970?t=K2BcPod8ZLsuz9UiK1i-DQ&s=19

ART dijo...

Rahola estalla por la "cacería y embestida más brutal" contra el catalán: "Movilicémonos"

https://www.elnacional.cat/enblau/es/television/pilar-rahola-palabra-grau-anna-catalan-escuela-lengua-canet-destruir_680885_102.html

ART dijo...

Puigdemont llama a pasar a la acción por el catalán: No sirve "bajar la exigencia"

https://www.elnacional.cat/es/politica/puigdemont-llama-a-pasar-accio-catalan-no-sirve-bajar-la-exigencia_680924_102.html

ART dijo...

Mientras tanto
"Creemos que este estado de coma es una gestión del mientras tanto. Y no: es una acelerada aproximación al punto final"

https://elmon.cat/opinio/mentrestant-independencia-catala-jordi-cabre-339569/

ART dijo...

Oriol Junqueras referint-se a Almudena Grandes, enemiga ultra de les llibertats nacionals de Catalunya: "Escriptora lluitadora, combativa i compromesa per donar veu als vençuts". Jo crec que la Laureada de San Fernando no pot trigar. Cal molt de valor per dir certes coses. Molt.

https://twitter.com/valex_cat/status/1467934776736821249?t=SuHn_Wnv2DI0I1yEHFcKfw&s=19

ART dijo...

Muere el inquisidor Valdés, el primero que prohibió el uso de la lengua catalana

https://www.elnacional.cat/es/efemerides/marc-pons-inquisidor-valdes-prohibio-uso-lengua-catalana_680066_102.html


Més de 450 anys intentant q abandonem el català i alguns encara donen suport al govern espanyol de torn a canvi del 6% imaginari de quota de Netflix. Potser van fer campana a les classes d’història…🤷‍♂️

https://twitter.com/jcanadellb/status/1469086299529306115?t=pYszZJhZnlCU2Nk9-Mtw2A&s=19

ART dijo...

La escuela y la alcaldesa de Canet reciben amenazas de muerte

https://elmon.cat/politica/canet-mar-escola-castella-catala-trucades-amenaces-mort-339772/

Supongo que la Moncloa también habrá llamado a la alcaldesa, y el colegio, y la fiscalía ya estará investigando el tema, ¿no?.

ART dijo...

Conversación con Gabriela Serra sobre el Debate Constituyente
Todo lo que necesitas saber sobre este ejercicio de Democracia (con mayúscula)

https://www.lasrepublicas.com/2021/12/10/conversacion-con-gabriela-serra-sobre-el-debate-constituyente/

ART dijo...

¿Quién ha sido más adoctrinado?. ¿Quién vive en Madrid o en Barcelona?.

https://youtu.be/mSAoxAdAsOo

ART dijo...

Entenc que el tió donarà regals després d'una taula de diàleg, calendaritzada, on es parla de tot i on el resultat es vota

https://twitter.com/antoniobanos_/status/1469357757287604231?t=E-RYnFLcoWnQB_2Vb9du4A&s=19

Adiós a las piñatas gracias ERc.

ART dijo...

Típica decisión judicial con la conocida motivación de "por mis 🥚🥚".
Los jueces pueden discrepar del indulto a Juana Rivas, pero eso compete al ejecutivo.
La decisión sobre la libertad era discrecional, aún así, el tono y la argumentación soez son de hooligan haciendo política.

https://twitter.com/jpurias/status/1469357924594106372?t=0MhMzhBaaobVvjf1_1V3Zg&s=19

ART dijo...

🔴"A Catalunya el que passa és que hi ha jutges que decideixen sobre quina és la millor manera d'afrontar els reptes pedagògics de la nostra societat". @AlbanoDante76, exdiputat al Parlament

#TotEsMouTV3

▶ https://t.co/qwMXNHXPTY https://t.co/sPjPiwuPE7

ART dijo...

Com que els sipais i lladres catalans "d'esquerra", ERC i Comuns no gosen afrontar-se a l'amo, però volen seguir robant per fer-se un patrimoni, apugen tots els impostos indirectes, els més reaccionaris i injustos de tots.

https://t.co/x5BOvu5IM4

Como no quieren llamar ladrones a los españoles, nos roban ellos también.

ART dijo...

El @perearagones és carn i sang de l'opus dei. Un hipòcrita antiindependentista.

https://twitter.com/ramoncotarelo/status/1469379984989073418?t=REOyTNbVtNj9ialqoV4_CQ&s=19

ART dijo...

Retrat precís i feridor de la situació.
Totalment d’acord.
Afegiria; també han aconseguit la vergonya i el deshonor.

@josepcosta

https://twitter.com/RaholaOficial/status/1469387676121972745?t=RDcThz-Oq4_szrA-dbd-UQ&s=19

ART dijo...

El enfermo imaginario
"Cambray ni siquiera está asustado por la represión, es algo muy anterior: cree en serio que no hay opciones de ganar nada"

https://www.vilaweb.cat/noticies/bots-barrals-cambray-malalt-imaginari-catala/

ART dijo...

La cuota Carles Porta y la Colina del Dragón

https://www.elnacional.cat/es/opinion/la-cuota-carles-porta-y-la-colina-del-dragon_681041_102.html

ART dijo...

Julian Assange: gladiador de la libertad de prensa

https://www.infolibre.es/opinion/ideas-propias/julian-assange-gladiador-libertad-prensa_129_1214997.html

ART dijo...

Nací en Bilbao, mi padre es galego y mi madre catalana. Vivo en Tordesillas y quiero que la educación de mi hija de P5 sea un 25% en euskera, un 25% en galego, un 25% en catalán y un 25% en castellano. ¿Con quién tengo que hablar?

https://twitter.com/sedlr_/status/1469263599516463108?t=8APoVXFqdBN1pjkh4I5hTA&s=19

ART dijo...

Su constitución
Como cada año, un día, ritualmente, nos hablan de reformar algo que es irreformable


https://www.vilaweb.cat/noticies/la-seua-constitucio/

ART dijo...

Ho varem dir: s’ha de transposar en temps i forma, transposar no és només dir q s’incorpora la directiva, és fer-ho bé
Si no, passa ➡️ https://t.co/hBlmYlxLKR

https://t.co/QyrM6lSS0T


2 DE DICIEMBRE DE 2021
Bruselas expedienta a España por incumplir las normas de la UE sobre contratación pública y contratos

https://amp.europapress.es/economia/legal-00345/noticia-bruselas-expedienta-espana-incumplir-normas-ue-contratacion-publica-contratos-20211202141036.html

ART dijo...

Un periodista del régimen chino, a la presidenta de Taiwán: «Si fueras catalana serías en prisión»
"Esté agradecida que aún vives en libertad", amenaza el directivo del Global Times en Ing-wen

https://www.naciodigital.cat/noticia/227991/periodista-xines-taiwan-preso

Todo el mundo ya conoce la libertad qué hay en España. Hasta China tiene más libertad qué España.

ART dijo...

Los neonazis de 'Devenir Europeo' aparecen en el el registro de asociaciones en la categoría de entidades dedicadas a activistas históricas. Mañana celebrarán un acto en Zaragoza. Así campa a sus anchas el fascismo en España.

https://t.co/UDi9SAJB11

ART dijo...

Acompáñenme en esta bonita historia.

https://t.co/pHj5rXqHkz

ART dijo...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

https://t.co/FlduAdtHCd

ART dijo...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤪🤪🤪🤪

https://twitter.com/pepe_fajula/status/1469435180599455744?t=VX7U6-O7loQ7Ig_7jCc5-Q&s=19

ART dijo...

Netflix és la pastanaga

https://t.co/e9OZFuvpsv

ART dijo...

En @jcuixart abraça a feixistes que volen acabar amb Catalunya, fa callar als ciutadans que escridassen a Colau vulnerant el seu dret d'expressió, no diu res davant els atacs flagrants contra l'escola i la llengua catalanes i bloca independentistes al Twitter. Un gran farsant.

https://twitter.com/Ludvig1973/status/1469437580798275594?t=Y0GZxJNuKlwDcIUUruxUmA&s=19

ART dijo...

Home, si ets català jo crec que no et fotrem fora. Nazis, potser. Però no idiotes.

https://twitter.com/jordideafix/status/1469477973715783683?t=whqwGeYaWqLadM3gdWg7zg&s=19

ART dijo...

DE SCHLESWIG-HOLSTEIN EN ALGUER

https://www.lrp.cat/opinio/article/2070158-de-schleswig-holstein-a-l-alguer.html?ItemId=4314

ART dijo...

El Estado contra Cataluña

https://cotarelo.blogspot.com/2021/12/lestat-contra-catalunya.html?m=1

ART dijo...

ERC y comuns frenan el intento de Junts de impulsar la ley audiovisual catalana

https://www.elnacional.cat/es/politica/erc-comunes-frenan-intento-junts-llevar-ley-audiovisual-parlament_681089_102.html

ART dijo...

Bea Talegón: Las lenguas son una riqueza que todos debemos cuidar

https://www.elnacional.cat/es/opinion/bea-talegon-lenguas-riqueza-debemos-cuidar_680963_102.html

Claro, pero el problema es que estamos en una colonia de Castilla. Que todo lo que es la periferia de España, son colonias de Castilla. Y Castilla no considera que las otras lenguas les beneficia para nada, como no consideraban que les beneficiara que los peruanos hablaran quechua, y por lo tanto era una lengua a destruir. Cómo a toda su cultura. Como la nuestra.

ART dijo...

Nierga hunde a Carrizosa tras decir una barbaridad sobre Catalunya y la lengua

https://www.elnacional.cat/enblau/es/television/gemma-nierga-carlos-carrizosa-catalunya-lengua-escuela-negra-nina-rosa-parks-tve-cafe_680855_102.html

ART dijo...

Fachin, hasta el gorro de una excusa: "Así con todo, basta"

https://www.elnacional.cat/es/politica/fachin-hasta-gorro-excusa-todo-basta_681299_102.html

Lo peor que nos puede pasar es un gobierno del PSOE, y otro de los traidores de ERc apoyándolos.

ART dijo...

Inmersiones

https://www.eldiario.es/opinion/inmersiones_131_8569541.html