martes, diciembre 14, 2021

En España hay más miseria que en el Congo o que en Guinea Ecuatorial según el Hanke's 2020 Misery Index.

Una auténtica Marca España...

El puesto 64 en wikipedia es distinto al 63 real debido a que se olvidaron del 2...

El Hanke's Misery Index calcula los índices de paro e inflación...


De 156 países, España ocupa el 63 como más miserable.

El Congo el 66...

Incluso esa Guinea Ecuatorial (antigua colonia española hasta 1968, donde manda un dictador y presunto antropófago) está mejor que el Reino de España. O sea, Teodoro Obiang Nguema ya puede decir: "voy de viaje a ver a los pobres españoles"...

Sobre Catalunya, es difícil de extrapolar porque sufre expolio y no posee medidas para controlar su inflación. Aunque podríamos decir que la Catalunya dentro de España (18,8) estaría entre Rumania y Nepal (igual que Madrid:19).

10 comentarios :

Joan dijo...

España es líder en miseria y en miserables... que no es lo mismo.

ART dijo...

España es el peor país de la comunidad Europea si no contamos Grecia.

Anónimo dijo...

Encara hi ha un hotel a BCN que es diu Juan Carlos I. Per la mort de de Deu a que esperen per canviar-li el nom ?

Anónimo dijo...

Ara s,ha posat molt de moda entre els catalanoparlants que entre frase i frase, se n,ha de deixar una en castellà. No entenc perquè. Per exemple, és que noia, no hay para tanto. O estoy en Ello. O Voyyy O noia mira és que no puedo más. Aquesta gent és catalanoparlant. Me lo dices O me lo cuentas i coses per l,estil. Després quan reneguen han de renegar en castellà. En un bar el cambrer encara que sigui catalanoparlant diu oído O voooyyy.

El tambor del Bruch dijo...

Aunque la contemos es el peor país de Europa

Anónimo dijo...

Jo proposo que els partits del Barça i Espanyol que emet Movistar sigui obligatori poder optar per la locució en català. Només faria falta que ERC ho negociés a Madrid amb el Sánchez.

Anónimo dijo...

Tinc entés que els llaços grocs del Juvillà eren del seu despatx. O sigui no del balcó de l,ajuntament. Es molt fort perquè el despatx és un lloc privat.

El Castellà és l'idioma que és perquè Espanya i els espanyols son el que son dijo...

Home, el tema de les frases no sé... però això de renegar, té fàcil explicació: el castellà és una llengua d'una societat autoritària, inculta, bàrbara, grollera, feixista, on impera l'odi, el masclisme, la discriminació... tot el que pots identificar com a negatiu. inclosos els renecs... qualsevol renec en castellà queda infinitament més groller que en català, i és molt més fàcil sentir renegar a un castellà que a un català. No comparis un "me cago en la puta" amb un "batua l'olla". Per això, tots tenim la tendència a renegar en castellà. Posats a renegar, com més bèstia quedi, millor, i més bèstia que en castellà, és difícil.

Però no només això. El castellà també és l'idioma de la delinqüència, del crim, de l'abús, del masclisme, de la discriminació... a veure digueu-me... a quants dels presents els han atracat mai en català? a quants us han amenaçat al Metro en català? Quants drogodependents, xoriços, lladres, delinquents, etc. heu sentit mai parlant català? Doncs el que deia. Serà per alguna raó.

Anónimo dijo...

Però al final perdrem els renecs en català

Expulsionista forever dijo...

Als "castellanitos" se'ls hi encolomarà un càncer, per feixistes.