martes, febrero 06, 2024

L'audiovisual a Catalunya.

A ningú se li escapa que la indústria de l’audiovisual ha viscut una revolució durant els darrers anys empesa pel gran creixement d’un dels seus segments de negoci principals: l’entreteniment. La ficció en modalitat; VOD (Vídeo On Demand), els videojocs, els esports i altres esdeveniments d’entreteniment són les categories que més creixen. Un dels grans factors de transformació del sector de l’audiovisual són les grans revolucions tecnològica i digital que han reconfigurat l’audiovisual. Actualment està immers en un procés d'expansió i transformació canviant la tipologia dels continguts produïts, les finestres d’emissió i els hàbits de consum de la població. 

A Catalunya aquest creixement no ha passat de llarg i, en total, ja hi ha 4.000 empreses del sector audiovisual, una xifra que representa un augment del 8,3% respecte l’any anterior. Totes aquestes empreses sumen una facturació agregada de més de 7.500 milions d’euros i ocupen 37.178 persones. Tot plegat, són dades sorgides de l'estudi L'audiovisual a Catalunya d’ACCIÓ. Aquestes xifres són el resultat de la suma dels tres grans segments de negoci del sector a Catalunya: el desenvolupament i producció audiovisual, la publicitat i la comunicació i la distribució, ràdios i televisions. 

L’àmbit del desenvolupament i producció audiovisual és el que té una facturació agregada més alta, de més de 3.653 milions d’euros, i disposa de 16.643 treballadors en 1.619 empreses (el 40,5% del total). Aquestes xifres es deuen a la importància que té la pròpia producció audiovisual que representa bona part de la facturació total de l’àmbit. 

Per la seva banda, el segment de la comunicació corporativa i la publicitat és el que suma més empreses: 2.132 companyies que facturen uns 3.148 milions d’euros. 

Per últim, el segment dels mitjans de comunicació és el que està format per menys empreses (249) i compte amb 5.605 treballadors. 

En l'àmbit internacional, l'estudi apunta que Catalunya ha registrat 73 projectes del sector audiovisual entre els anys 2019 i 2023 (un augment del 12,3% respecte el període anterior). Aquests projectes suposen una inversió de capital total de 460 M€ i la creació de més de 4.300 llocs de treball. Unes inversions que provenen, principalment, dels Estats Units, el Regne Unit i França. 

D'altra banda, el sector audiovisual està directament relacionat amb l’avenç de la tecnologia. Així, l’estudi indica que tendències globals com el metavers, la realitat virtual, els NFTs o la publicitat en streamings poden tenir grans aplicacions en termes de creativitat, distribució, producció o en l’experiència d’usuari.




El congrés Integrated Systems Europe (ISE), referent del sector audiovisual, aterra per tercer a any a Barcelona amb l’objectiu de seguir creixent en nombre d’empreses i rellevància social. L’ISE se celebra al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona amb la presència de més de 1.000 expositors.

21 comentarios :

Anónimo dijo...

Es vergonyós que cap camió cisterna pugui portar aigua de Camarassa fins a Barcelona. I ningú diu res.

ART dijo...

Putin ha buscat aliats dins de la Unió, sí, i els ha trobat als partits d'extrema dreta a diversos països d'Europa occidental.

Potser les aliances de Putin desestabilitzin la UE. Però el que segur que la desestabilitza són els partits que usen la difamació i la mentida per atacar els seus rivals polítics. I el més greu és que hi hagi jutges a Espanya disposats a emparar aquestes difamacions.

Prou.
Prou de difamació.
I prou de lawfare.

Sense una justícia imparcial, l'estat de dret i la democràcia són impossibles.

https://twitter.com/toni_comin/status/1754943387352891462?t=kczHOJNtX82okWKQTQrL6g&s=19

ART dijo...

📺 Presidenta @LauraBorras al @cafedidees_rtve: “Vull recordar que no seríem on som si Junts no s’hagués proposat la Llei d’Amnistia. Fa uns mesos deien que no es podria fer perquè era inconstitucional. La nostra feina és que aquesta llei serveixi per protegir el Grup Objectivament Identificable que ha estat perseguit per la judicatura espanyola.”

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1754786590323286218?t=1tffzHoHb_9GZ9cCbmtHyA&s=19

ART dijo...

mean pasao la prueba defitiniba del guez Garcia casteyon que bincula los catalufo con rusia

https://twitter.com/0rllugoso/status/1754897270116331893?t=wVNyp8JeI6GTwSUtmFQm3Q&s=19

ART dijo...

Una taula!!!!!!!!!!! 🤣🤣🤣🤣🤣😃😄😅😉😊😁😂🤣

https://twitter.com/antoniobanos_/status/1754942133234983037?t=VHw6z31t9NTobpRNrrQmuw&s=19

ART dijo...

La patada de los fiscales a Sánchez en el trasero de Puigdemont

https://www.elnacional.cat/es/editorial/jose-antich-patada-fiscales-sanchez-trasero-puigdemont_1155205_102.html

ART dijo...

Marine Le Pen carga contra la nueva ley del catalán de Andorra porque puede mermar el francés
Argumentó que puede tener efectos nocivos en los franceses que quieran obtener o renovar el permiso de residencia


https://www.vilaweb.cat/noticies/marine-le-pen-critica-llei-catala-andorra/

ART dijo...

Los 115 nombres bajo la amenaza de los jueces que no quieren la amnistía
La ley ha dejado hoy por hoy unos vacíos legales que podrían ser manipulados por los jueces para ampliar los investigados por terrorismo y traición

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-llista-dels-116-tsunami-volkhov-amnistia/

ART dijo...

La amnistía incompleta: 115 catalanes que duermen con los zapatos puestos
VilaWeb le recuerda los nombres de 115 personas, conocidas y no conocidas, que son incluidas en los sumarios con los que los jueces esquivarán la amnistía si no se mejora el texto y se tapan los agujeros que tiene ahora

https://www.vilaweb.cat/noticies/lamnistia-incompleta-115-catalans-que-dormen-amb-les-sabates-posades/

ART dijo...

Una rebelión, una teniente fiscal y el juez Berdugo: el rompecabezas de la causa de Puigdemont por terrorismo en el Supremo
La teniente fiscal del Tribunal Supremo decidirá la posición final del ministerio público español sobre si es necesario investigar a Puigdemont por terrorismo · El juez Juan Ramón Berdugo tomará la decisión final

https://www.vilaweb.cat/noticies/puzle-causa-terrorisme-carles-puigdemont-suprem-tsunami/

ART dijo...

Òmnium satiriza sobre el juez del caso Tsunami con un ingenioso video
Òmnium ironiza sobre una posible inhabilitación de García-Castellón "si la justicia española fuera justa"


https://elmon.cat/es/comunicacion/omnium-satiriza-sobre-juez-tsunami-ingenioso-video-796966/

ART dijo...

Usted es un agente de Putin (y no lo sabía)
"El relato de la trama rusa y del independentismo terrorista pretende dinamitar la amnistía, pero pretende también reescribir la historia"

https://elmon.cat/opinio/voste-agent-putin-no-ho-sabia-796930/

ART dijo...

Catalanohablantes con distintivo en la ropa
"Anunciar que hablas la lengua propia del país es degradante, es una plasmación del carácter residual de esa lengua (...) de la absurdidad de aprenderla"

https://elmon.cat/opinio/alexandre-catalanoparlants-distintiu-roba-796945/

ART dijo...

Imprimiu la carta d'en @JordiDomingoGM per llegir la bé vureu en mans de quina gentola es,ara, la @Cambra.Son molt incults i arreconan el Consolat de Mar al prescindir de gent que ha fet una feina molt bona. Ho fan d'amagatotis per tapar la seva estulticia i mediocritat.

https://twitter.com/pepe_fajula/status/1754971018429341929?t=eypjqrkjagQImFP4ShIhsw&s=19

ART dijo...

Quants de vosaltres cobreu 7000€ mensuals per no fotre res? I aquesta es la gentussa que asssenyala als pobres jubilats que al llarg de la seva vida han estalviat per comprar un pis amb el lloger del qual poder complementar la seva pensió de merda. Sou escòria, @Esquerra_ERC 🤮

https://twitter.com/Aquitania_s/status/1753732856524784003?t=pPeHRRIpdvHmgqHcZen7Xg&s=19

ART dijo...

Los trabajadores del campo en Euskal Herria sí tienen conciencia de clase y han bloqueado la base de Mercadona de Juan Roig, tercera fortuna de España con patrimonio de 7.000M€ y que aparece en los papeles de Bárcenas y financió la fundación FAES de Aznar

https://twitter.com/FonsiLoaiza/status/1754943077339296122?t=zDWvJjz_VD3gERI9I-9QcQ&s=19

ART dijo...

Estava a punt de colar això del jutge prevaricador embogit que veu delictes que ningú més no veu.
Doncs no, no són quatre sonats: són 12 de cada 15 fiscals del Suprem. Són els amos, els que dicten i imposen la llei. Són l’Estat.
No hi ha dreceres i menys pactant amb els masovers.

https://twitter.com/josepcosta/status/1755122017286651935?t=WYUZDwGcdg0O1nGSKWF92A&s=19

ART dijo...

El BOE publicó ciento noventa y dos normas discriminatorias hacia el catalán durante el 2023
Así lo señala la Plataforma por la Lengua, que ha presentado una recopilación de las normas discriminatorias aprobadas por el ejecutivo español


https://www.vilaweb.cat/noticies/boe-normes-discriminatories-catala/

Anónimo dijo...

Sois los primeros en mala educación y en sequía y en robos...
https://landgeist.com/2024/02/06/robbery-rate-in-europe/

Jordi Català dijo...

Pobre diablo, cuando no pones las palabras que te tienen bloqueado, se me cuelas...

Madrid no está para tirar cohetes...
Interesantes lo otros mapas. Gracias, me servirán para criticar a Ñordia.

Anónimo dijo...

No sap que Andorra el idioma oficial és el català ? Puta filla de colaboracionista.