lunes, diciembre 19, 2022

Xip català.

El Govern de Catalunya, mitjançant l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Conselleria d'Empresa i Treball, Acció, treballa en una cartera de 22 projectes d'inversió estrangera potencials a Catalunya empreses multinacionals del sector dels xips.

En el cas que tots aquests projectes es duguin a terme, suposarien una inversió de 1.600 milions d'euros i la creació de 1.800 llocs de treball en els propers dos o tres anys.

Cisco obrirà a Barcelona el primer centre de disseny de microxips i semiconductors d'Europa. Actualment l'ecosistema dels semiconductors a Catalunya està format per 4.400 professionals i 104 entitats, 86 de les quals són empreses i la resta de centres de recerca, segons les dades d'un estudi elaborat per Acció. 




INVERSIONS RECENTS:
La semana passada l'empresa catalana Ideaded va anunciar la posada en marxa de la sala blanca privada de semiconductors més gran del sud d'Europa a les instal·lacions de Viladecans. Aquest projecte se suma a la aposta recent de l' empresa nord-americana Cisco, que ha escollit Barcelona per obrir el primer centre de disseny de semiconductors de la Unió Europea, una iniciativa que s'emmarca dins del Perte Chip impulsat pel Govern i que compta amb més 12.000 milions d'euros de pressupost. L'empresa de solucions d'alimentació d'alt rendiment, Monolithic Power Systems (MPS), va anunciar a l'octubre la inversió de 12 milions d'euros en una nova planta de testeig a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), amb la qual es crearan 150 llocs de treball de treball d'alta qualificació. Una altra aposta pel territori català ha estat d'Intel, que obrirà un laboratori de microxips al Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS).




7 comentarios :

ART dijo...

El chantaje de la querida España

https://www.elnacional.cat/es/opinion/david-gonzalez-chantaje-querida-espana_936429_102.html

ART dijo...

Carta a un amigo socialista español
Ahora es en Madrid que la mitad de la sociedad quiere imponer su proyecto a la otra mitad, por lo que póngase a dialogar con Vox y el PP para recosir la unidad de su país

https://www.vilaweb.cat/noticies/carta-a-un-amic-socialista-espanyol/

Los "progres" españoles lo único que merecen es que gane Vox las elecciones, les den de hostias, y los metan en la cárcel por gilipollas. Porque los "progres" españoles son igual de fachas que los de Vox pero mucho más retrasados.

Anónimo dijo...

Nacional cat es fa ressò. d,una enquesta de la razón. Vergonyós, a aquesta gent ni pa ni aigua. Aquestes enquestes estan manipulades i les fan per ajudar Vox i PP. No haurien de fer ressò d,aquesta porqueria d,enquestes.

Expulsionista forever dijo...

Y además, no tienen orgullo.

Anónimo dijo...

Catalans !!! ara és el moment de proclamar la independència unilateral. Espanya trontolla, fotem el camp, ara o mai, aprofite'm-ho

Anónimo dijo...

Ara és el moment, no siguem babaus

Anónimo dijo...

Ni de conya, es el moment. Ara toca nedar i guardar la roba i esperar que es facin mal, i despres marxar. Si fem el q dius passarà el mateix que el 36, la història està per no repetir-la