Pages

martes, mayo 14, 2024

I un Govern PSC-Junts-ERC?

Escric aquest post més amb el cap que amb el cor. 
I sé que idees així enfureixen els independentistes, però, veient que un milió s'han quedat a casa, potser ja no m'importa gaire què pensen...

És evident que, davant la possibilitat d'un tripartit o d'un PSC-Comuns amb ajuda de PP i VOX, caldria intentar "salvar els mobles". És a dir, no donar els mil càrrecs de la Generalitat al PSC (o al PSC-Comuns). 

Una coalició PSC-Junts-ERC que, encara que malauradament significaria la presidència d'Illa, la majoria continuaria estant en mans d'independentistes. Això sí, la coalició hauria de portar la condició de pactar un concert econòmic per a Catalunya. Fins i tot és molt possible que el govern espanyol veiés amb altres ulls donar la recaptació d'impostos a Catalunya si el president no és sobiranista. 

Diguem que l'independentisme podria aprofitar una època de transició per aconseguir recursos, fer de la necessitat virtut. A més, donat que és igual fer polítiques per acontentar els independentistes (no voten i tant els hi fa que mani l'espanyolisme), aprofitaria per fer totes les coses que per complexos no es fan, és a dir, ampliació d'aeroport, etc... 
Qui rebrà els pals serà Illa. 

I veuríem el gris Illa partint-se la cara amb els seus per tenir la clau de la caixa dels impostos i/o negociant una quota catalana o "cupo". 

Ara ve una època de pragmatisme. Potser les estructures d'Estat ens les propiciarà el PSC. I si no s'aconsegueix res, aleshores sí, Junts i ERC que surtin del govern... 

Però cal tenir amplitud de mires, aliar-se amb l'enemic per a un profit posterior. El problema no és que no ho entengui el votant, el problema és que no hi ha capacitat intel·lectual per veure que això seria un cavall de Troia. 
A l'art de la guerra hi ha ensenyaments tan bons com L'èxit a la guerra s'obté acomodant-se acuradament el propòsit de l'enemic o Si coneixes l'enemic i et coneixes a tu mateix, no necessites témer el resultat de cent batalles.



I Puigdemont? 

Doncs que faci un pas al costat temporal. Que, sense la pressió de l'amnistia, es prepari per a les properes eleccions catalanes. 

26 comentarios:

  1. Anónimo7:29 p. m.

    Jo trobo que això estaria bé, seria tornar a l,any 2008 quan per culpa de la sentència del TC va començar tot. Jo estic disposat a renunciar a l,independència i que siguin les generacions futures les que valorin d,aquí 30 anys com haurà anat tot plegat. Jo ara, vull tenir tot allò que tenen els vascos i aleshores hi ha camí per córrer.

    ResponderEliminar
  2. Anónimo7:30 p. m.

    Cal ser realistes, no fotrem el camp tan fàcilment. Primer hem de catalanitzar el nostre país i després ja veurem.

    ResponderEliminar
  3. Anónimo7:30 p. m.

    Aquesta proposta que fas la trobo bé

    ResponderEliminar
  4. Anónimo7:36 p. m.

    Voldria dir que ERC històricament ens ha portat a la ruïna. El sis octubre va ser un greu error. Quan es va morir el Macià que era un home d,ordre i molt i molt nacionalista, aleshores sense fer eleccions van posar de president el Companys. La gent no havia votat Companys, havia votat Macià i el Macià no era d,esquerres. I que va fer el Companys, regalar la Generalitat. Aleshores, quan es va morir Macià calia fer eleccions.

    ResponderEliminar
  5. Carta oberta a @Esquerra_ERC (ENFILALL)

    https://threadreaderapp.com/thread/1790201511953453089.html

    ResponderEliminar
  6. Anónimo7:40 p. m.

    Els iluminats que van entrar a ERC després de l,Hortalà van començar a fotre merder de que el Pujolisme era nefast per Catalunya. Els Puigcercós,Colom,Rahola,Carod,Tardà i d,altres, tots contra el pujolisme. Tot per culpa de gent iluminada

    ResponderEliminar
  7. Anónimo7:48 p. m.

    Quan es va acabar el franquisme, casa nostra ja no era casa nostra, hi havia 3 milions d,ocupes. Molts es van integrar i d,altres no. Quan vàrem començar amb el procés encara n,hi havia molts sense integrar però nosaltres no ho volíem veure i ara aquests que no estaven integrats voten Vox i pp

    ResponderEliminar
  8. Anónimo7:52 p. m.

    Aquest pacte es pot fer, peró ha de ser un pacte de bona fe. No pot ser que no es renunciï a l,independentisme, a que juguem. Hem de deixar còrrer durant 30 anys l,independentisme i tornar a la sociovergència. Això sí, a canvi de concert econòmic i blindatge de la llengua.

    ResponderEliminar
  9. Anónimo8:07 p. m.

    Interessant

    ResponderEliminar
  10. Anónimo10:38 p. m.

    Independentista 1-O: Jo veig una altra variant. Govern del PSC (i Comuns) en solitari i recolzament desde fora de Junt i ERC per al Concert Basc. Es la mateixa fòrmula del Govern de Ñ.
    Sempre he dic el mateix, el concert és el mínim,. Si el tenen els Bascos, nosaltres tb.

    ResponderEliminar

  11. Nueva Caledonia impone el confinamiento nocturno por las protestas contra la modificación del censo electoral
    Al menos, cincuenta y cuatro agentes de policía han sido heridos a causa de la violencia


    https://www.vilaweb.cat/noticies/nova-caledonia-confinament-nocturn-protestes/

    ResponderEliminar
  12. Xavier Rius: “Alianza atrae a independentistas cabreados”
    Entrevista al periodista experto en ultraderecha, que prepara un libro sobre Aliança Catalana

    https://www.vilaweb.cat/noticies/xavier-rius-alianca-independentistes-emprenyats/

    ResponderEliminar
  13. La muerta viva
    La muerte de Catalunya, la muerte de los Països Catalans, ha sido tan repetidamente anunciada y asumida, le han cantado las absueltas tantas vueltas, que ya no debería dar ninguna impresión y más bien la gente debería tomarlo como una broma

    https://www.vilaweb.cat/noticies/editorial-vicent-partal-catalunya-la-morta-viva/

    ResponderEliminar
  14. Tots els que han tractat de barrar el pas d'AC amb trampes i difamacions us heu lluït.
    I mira que era evident.
    Ara, @JuntsXCat haurà de refer els ponts amb @orriolsderipoll en comptes de continuar parlant d'unitat amb els espanyolistes de @Esquerra_ERC.

    https://twitter.com/ramoncotarelo/status/1789994896054530320?t=PrhE4x0JLOuxgCmoBeW9_w&s=19

    ResponderEliminar
  15. Han passat els anys i els catalans no hem aprés un borrall. Ens mereixem tot allò que està per venir.

    https://twitter.com/Aquitania_s/status/1789952781610107097?t=r56UShrY_1CR6O2b9uL_Gg&s=19

    ResponderEliminar
  16. Desconec l'autor

    https://twitter.com/jm_clavero/status/1790351223020740807?t=5x01R3EbYzNGgeB0u8HyQg&s=19

    ResponderEliminar
  17. El CEO y el CIS no aciertan ni una: así sobrerrepresentaron a ERC e infrarrepresentaron a Junts
    El CEO había situado a ERC delante de Junts: un gran error de pronóstico, vistos los resultados de las elecciones catalanas

    https://www.elnacional.cat/es/elecciones/catalunya-2024/ceo-cis-no-aciertan-sobrerrepresentaron-erc-infrarrepresentaron-junts_1215114_102.html

    ResponderEliminar
  18. La presidencia del Parlament, la detención de Puigdemont y otra vez el collbonismo

    https://www.elnacional.cat/es/opinion/presidencia-parlament-detencion-puigdemont-collbonismo-jordi-barbeta_1215252_102.html

    ResponderEliminar
  19. Uns homes de col·lectius vulnerables han bloquejat amb un A5 i un BMW serie 5 un convoi penitenciari per executar 3 policies i alliberar un homicida.

    Ganivet de crisi en marxa a França.

    https://twitter.com/basanydebaixLlo/status/1790354695371792408?t=kTdTPYRuGM7h0NIxiyoyEQ&s=19

    ResponderEliminar
  20. Anónimo9:55 a. m.

    Ara parlem de pragmatisme? Ja hem oblidat el ridícul dels darrers 6-7 anys? Molts no han anat a votar per dignitat, per no votar a qui els enreda. Tapeu-vos una mica, només voleu cadires i "paguetes".

    ResponderEliminar
  21. Però el Capo Puigdemont no va dir que marxaria si no era elegit president? i... no és possible (dada la pocavergonya de Junts x Puigdemont) un govern PSC + J x ELL?
    Quan ERC pactava amb Madrid (155) eren botiflers, traïdors i erkis i ara que ho ha fet JxELL què?, ELLS ja no són ni botiflers ni traïdors ni erkis? Curiós...
    Junts, la nostra dreta, actuarà sempre com totes les dretes, enganyant al ciutadà segons convingui i els "interessos" (%) en joc.

    ResponderEliminar
  22. Anónimo1:21 p. m.

    S,ha de lluitar per crear l,estatus de ciutadà nacional de Catalunya. Nascuts a Catalunya i amb 20 anys ininterromputs de residència. Els que tinguin la carta poden votar i els que no la tinguin no poden votar.

    ResponderEliminar
  23. Anónimo3:18 p. m.

    ERC+JXC han tret 50.000 vots més que PSC+COMUNS

    ResponderEliminar
  24. Uns quants posts més com aquest i tindré motius per deixar de seguir-te després de molts anys.

    ResponderEliminar
  25. Tranquil Mussol, aviat el deixaré jo.

    ResponderEliminar
  26. DegradaCapitales10:43 p. m.

    Ah, no. Ni Comuns(istes), ERC(Ñ/elle) ni PSC. Estos tres partidos son traidores. No los apoyes nunca.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.