Pages

viernes, noviembre 05, 2021

El que cal és que TV3 creï una plataforma, no que Netflix tingui quota de català...

Realment si tots els independentistes fessin com jo (veure tot el contingut en pirata) potser les plataformes de streaming es prendrien una mica més "en serio" això de tenir contingut i producció en català.

Actualment les Netflix, Amazon, Disney, HBO, Apple TV i Filmin tenen uns 10 milions d'usuaris a Espanya. Altrament els Movistar, Vodafone, Orange... sumen uns 7 milions.

És a dir, sabent que n'hi ha gent que té contractades diverses plataformes, es pot assegurar que hi ha un milió d'independentistes que paguen per veure continguts...

Aquesta quantitat és prou bona per crear una plataforma catalana.

Es va perdre l'oportunitat d'haver-se ficat dins de Filmin (encara que la seu estigui a Catalunya i liderada per catalans, l'accionariat majoritari ja és de Madrid).

Doncs bé, el que ha de fer TV3 (i/o la Corporació) és adaptar-se als temps. Veuran que he dit adaptar-se en comptes d'avançar-se; la cadena catalana ha passat de ser pionera en producció, formats i digitalització, a ser una acòpia de teleporqueria.



TV3, juntament amb la Generalitat, han de copiar el sistema Filmin, és a dir, aprofitar la ingent quantitat de pel·lícules doblades en català arribant a acords amb les productores. És curiós que la Generalitat els va donar una ajuda de 150.000 euros i desapareguessin després. Filmin.cat hauria de ser el model de TV3, sense oblidar tota la producció pròpia (i aliena que és molta). Seria transportar el servei a la carta a la plataforma.

I després funcionar com ho fan totes les plataformes que es presten contingu; potser durant unes setmanes es podria veure Star Wars o Indiana Jones en català...

A tot això podem afegir que, en tractar-se de plataforma, cap llei espanyola podria vetar que fos compartida per les televisions del País Valencià i les Illes i que pogués veure's en qualsevol lloc de la península ibèrica.

En fi, aquí queda la idea...


17 comentarios:

  1. Anónimo2:11 p. m.

    NETFLIX tiene actualmente 203,7 millones de suscriptores, ese millón de independentistas supondría menos de un 0,5% de su cuota de mercado.

    Dudo mucho que les quite el sueño la amenaza catalana.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Por eso mismo hay que hacer una plataforma catalana.
      Pero, por esa regla de tres, tampoco le interesaría tener clientes de Bulgaria o de Dinamarca...

      Eliminar
  2. Anónimo2:55 p. m.

    Això de fer una plataforma catalana hi estic totalment d,acord.

    ResponderEliminar
  3. Anónimo2:56 p. m.

    Amb això del català cal anar a totes. Cal que el diari de Tarragona es faci en català.

    ResponderEliminar
  4. Anónimo2:57 p. m.

    Si cal que l,independentisme el compri. Òmnium podria comprar-lo

    ResponderEliminar
  5. Anónimo5:05 p. m.

    La plataforma la podrien conjuntament Generalitat de Catalunya i del País Valencià, Govern Balear,de Navarra,Euskadi i Galícia. Tots junts podríem fer moltes traduccions i bones produccions.

    ResponderEliminar
  6. Anónimo5:18 p. m.

    Mireu a mi em passa una cosa, surt un llibre d,un autor extranger traduit i només surt en castellà i a la biblioteca el compren i aleshores la gent el llegeix i el va llegint en castellà. Al cap de dos anys el llibre surt en català i la biblioteca ja no el compra, així m,ho han dit, perquè és un títol que ja tenen i no poden tenir títols repetits. Aleshores jo crec que l,haurien de comprar i substituir el llibre, treure la versió en castellà i posar la versió en català. La versió en castellà ja ha tingut la seva oportunitat. La versió en castellà es podria regalar a una ONG. Si no es fa així, la versió en català només la pots llegir si el llibre te,l compres i en canvi la versió en castellà la pots llegir gratis a la biblioteca. Els de la biblioteca de vegades són gent fins i tot independentistes que actuen segons el que s,ha fet sempre O sigui no tenir llibres repetits. En definitiva a través de les biblioteques públiques de la Generalitat i de les diputacions es financia la llengua castellana.

    ResponderEliminar
  7. Anónimo5:25 p. m.

    A la Catalunya central hi ha el diari regió7, a les comarques de Girona hi ha el diari de Girona i el Punt, a les comarques de lleida hi ha el diari Segre.Tots aquests diaris en català. En canvi a les comarques tarragonines hi ha el diari de Tarragona, però en castellà. No tenim collons de fer res ?

    ResponderEliminar
  8. Anónimo7:29 p. m.

    Jo recordo que un partit Barça-Madrid tenia més de dos milions d,audiència i a part hi havia l,audiència molt important de l,avantmatx i del postmatx, O sigui audi3ncia per un tub. Era O no era rentable socialment pel català emetre aquests partits? Naturalment que si, però és clar és veia car. I no es car mantenir per exemple museus que no hi va ningú O per exemple les curses de cotxes? A veure el català ha de ser prioritari.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. TV3 no té prous calers pels drets del Barça o la Formula1...

      Eliminar
  9. Anónimo7:46 p. m.

    L,enquesta que deia que l,any 2006 l,us del català dels alumnes en grup era del 68 per cent estava equivocada O potser algú ens volia amagar la realitat. La realitat de l,any 2006 ja era preocupant i segurament era del 31 per cent. Ara el que s,ha vist és que en relació amb aleshores ha baixat uns 10 punts fins al 21 per cent. Està clar que els que van voler amagar aquesta realitat han fet molt de mal a la llengua.

    ResponderEliminar
  10. Anónimo7:55 p. m.

    Avui a les 00.10 per BETEVÉ fan una peli que es diu Atraco perfecto, en castellà of course. Aquesta és la seva contribució a la nostra llengua, que no hi ha pelis en català ?

    ResponderEliminar
  11. Anónimo9:36 p. m.

    Per llei caldria obligar a que els partits de futbol importans fossin retransmesos en català com a llengua opcional. O sigui tu pagues per veure un partit Barça Sevilla i pots triar si la retransmissió la vols seguir en castellà O en català.

    ResponderEliminar
  12. Anónimo11:52 p. m.

    A parte de crear una plataforma digital catalana se podría hacer fuera de España lo digo por los de del ibex35 y los de la meseta que quieren prohibir todo lo que no sea ñordo .

    ResponderEliminar
  13. ¡Ay, las promesas!

    https://www.elnacional.cat/es/editorial/antich-ay-promesas_666815_102.html

    ResponderEliminar
  14. Anónimo11:50 a. m.

    També podria haver l´opció de crear una plataforma tipus pluto tv. Amb la quantitat de material ingent que te tv3 podría transmetre perfectament decenes de canals de tv de bona qualitat. No li costaria molts diners, i si cobres de abonament alguns euros per veure la plataforma faria negoci i tot. Al final hi guanyariem tots.
    Salut i República!

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.