viernes, octubre 21, 2016

Gracias Colau por dejar que tratáramos la figura de Franco como se merece.

Es evidente que no lo hicieron a propósito -no son tan listos- pero cierto es que los catalanes hemos disfrutado convirtiendo en basura la "sleepy hollow" estatua de Franco.
Todo ha sido una performance.

Aunque es bueno recordar que todas las perrerías que ha sufrido esa estatua hubieran sido reprimidas con penas de cadena perpetua en el régimen franquista que tantos nostálgicos añoran...

En fin, disfrutemos de las imágenes...





Al camión de la basura...


Por cierto, me preocupa un poco esta buena mujer del vídeo. Si tiene que pagar una multa deberíamos hacer una colecta.




Aunque no todas las figuras de Franco sufren castigo, en la ciudad mora de Melilla se la venera:

Aquí unos guardias civiles posando ante un Franco con semblante de Robert Mitchum...



Y los memes:



9 comentarios :

Anónimo dijo...

Yo iría más lejos: abrir la tumba de Franco y mear en sus restos.

Anónimo dijo...

Eso no te lo dejarian hacer, pero tomar un laxante y esperar a que te apriete, sí.

Te saldría rápido y sin tiempo a que pudiesen reaccionar.

Jo dijo...

Supongo que en la Fundación Francisco Franco deben estar de los nervios. Me imagino que en vista de los hechos, la fundación denunciará al Ayuntamiento de Barcelona por no proteger adecuadamente al patrimonio cultural.

Aurelio dijo...

No se si la Sra. Colau lo ha hecho a propósito. Pero que ni pintado para ayudar al independentismo.

Creo que ahora desde España por odio a los Catales defenderán a Franco y se olvidarán de que fue un asesino dictador y de los muertos en fosas comunes esperando dignidad.

Desde Europa y el resto del mundo no entenderán por que se defiende la figura de Franco. Y darán la razón a los ciudadanos de Catalunya en su comportamiento.

Vamos a no ser que pongan ahora los alemanes a Hitler en la puerta de Brandeburgo y lo veneren también.

Salut !

Anónimo dijo...

Espera a que Madrid esté en ruinas y ya nadie cuide del Valle de los Caídos...

Jordi Català dijo...

Y nada de autocrítica, dijeron que debían haberlo explicado mejor... Pues que editen un cuento infantil titulado El pequeño Franquito...

Ona dijo...

Esto es lo unico q hace un pais independentoide. Nivel.

Jordi Català dijo...

Ya sé que para un buen español como tú, Franco no se merecía ese escarnio.

Marc Salamanca dijo...

Fa poc he acabat de llegir 1984, de George Orwell, on una de les nombroses reflexions i filosofies que hi apareixen, tracta sobre mutilar el passat per controlar el present i així tenir domini sobre el futur. La manera de fer-ho és reinterpretar tot tipus de prova històrica (inclús eliminar-la) per tal de que la ideologia actual del Partit governant no pugui ser contradita en cap sentit, i d’aquesta manera mantenir a sota la bota del poder a la població.

Doncs bé, això és el que em ve al cap quan penso en el Born CC(M) des de que Ada Colau és Alcaldessa de Barcelona. El Born CC (deixant de banda documents i per l’estil) és la prova física que corrobora l’horror borbònic que la ciutat i tota la nació catalana va patir durant un setge de més d’un any, i posteriorment les conseqüències són l’eliminació de l’Estat Català de les constitucions i llibertats, exèrcit, moneda... propis, finalitzant amb el conegut Decreto de Nueva Planta. És el carrer de la Ribera, on Don Antonio de Villarroel, Tinent Mariscal de l’exèrcit de Catalunya va fer l’última càrrega mirant la mort als ulls envoltat pels seus, pels nostres, contra l’infanteria borbònica de Felip V. És la prova de destrucció i eliminació d’un dels barris més poblats de la capital catalana durant el 1715-1716 per construir-hi a sobre una de les fortaleses més formidables del segle XVIII al regne d’Espanya, destinada principalment al control i submissió de la població barcelonina. És l’11 de setembre petrificat. És la raó pel qual tothom es manifesta a Barcelona i a casa seva en aquesta data. És la raó d’existir de les associacions de recreació històrica de la Guerra de Successió. És la prova de que els catalans vam ésser catalans, i per tant, que ho seguim sent.

Ada Colau i el seu Partit (Barcelona en Comú) són la causa de que s’hagi fulminat l’única exposició del 1714 amb cara i ulls de tota Catalunya i Espanya. Barcelona en Comú va ser la que va posar urinaris públics al Born. Barcelona en Comú són els que prohibeixen la sortida d’una associació de recreació històrica del Consell de Cent (Ajuntament de Barcelona) per l’11 de setembre. Barcelona en Comú són els que volen posar al Born l’estàtua de la Victòria i l’estàtua del dictador Francisco Franco. També són els que foraden els baluards de la fortalesa de Montjuïc i posen flors de paper als canons. També són els que tenen el Fossar de les Moreres com a simple urinari nocturn de borratxos...

El Born CC és la raó pel qual recreo a Esteve Abrell, Alferes de la Companyia del Coronel, del Regiment de Sant Narcís. Un dels 6000 defensors que hi havia dins Barcelona durant el 1713-1714 contra més de 30000 borbònics a l’exterior. Va caure ferit durant el setge, i malauradament poc més sé d’ell. Per mi és un honor interpretar tal paper en les “batalles” que realitzem els recreadors avui dia. Els recreadors històrics no podem existir sense la dignificació del Born, ni el Born pot ser interpretat del tot sense els recreadors històrics.

Barcelona en Comú, al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor; fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor.